opstruira sindikate

Ravnatelj škole vrši pritisak na učitelje i profesore da odustanu od štrajka

07.10.2019 u 12:58

Bionic
Reading

Ravnatelj jedne škole, kako N1 neslužbeno doznaje, putem Facebooka šalje anketne listiće učiteljima i profesorima te ih kontaktira kako bi odustali od štrajka zakazanog za 10. listopada ako propadne postupak mirenja

Kako N1 neslužbeno doznaje, ravnatelj jedne škole vrši pritisak na učitelje i profesore da odustanu od štrajka koji je zakazan za 10. listopada u slučaju da propadne postupak mirenja.

Ravnatelj učiteljima i profesorima šalje anketne listiće putem Facebooka da se ne pridruže štrajku ako do njega dođe. U sindikatima kažu da je za takvo kršenje Zakona o radu predviđena kazna za ustanovu je 60.000 kuna, a za poslodavca 6.000 kuna.

'Neovisno o procesu mirenja čiji se detalji ne iznose, moram reći da većinski sindikati imaju pokušaje opstrukcije sindikalnog djelovanja. Tako da ćemo danas nadležnim institucijama prijaviti kršenje Zakona o radu. Te opstrukcije ne idu prilog niti sindikatima, niti zaposlenima. Tko radi sam protiv sebe, neka dobro razmisli', rekla je Sanja Šprem, čelnica Sindikata hrvatskih učitelja nakon početka postupka mirenja s Vladom, ali o detaljima nije htjela govoriti nego je samo dodala kako će više detalja biti poznato nakon podnošenja prijave.