TRŽNICE RIJEKA

Ravnatelj policije tuži Linića za klevetu

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ravnatelj policije Oliver Grbić odlučio je podnijeti privatnu tužbu za klevetu protiv SDP-ova zastupnika Slavka Linića, doznaje Novi list kojemu je podizanje tužbe potvrdio riječki odvjetnik Ljubo Kostič koji je preuzeo zastupanje Grbića u tom slučaju

Tužba će se podnijeti Općinskom sudu u Rijeci, a odnosi se na grube izjave koje je na račun policije i Olivera Grbića osobno Linić izrekao u nizu javnih istupa nakon izbijanja afere Tržnice Rijeka. Grbićev odvjetnik kaže da se radi o principijelnom nastupanju i da su okolnosti i izjave Linića bile toliko teške, grube i zlonamjerne da se preko njih ne može samo tako prijeći. Odvjetnici kažu da će od Linića za klevetu tražiti sto tisuća kuna, a dobije li taj novac, darovat će ga udruzi koja skrbi o djeci poginulih policajaca.

Sporne izjave Slavko Linić iznio je u nizu intervjua, između ostalog prozivajući Grbića da je kukavica koja se kao riječki policajac nije usudila podnijeti prijavu protiv Linića kao tadašnjeg gradonačelnika i kao potpisnika spornih ugovora s Tržnicama, već se sada, kao ravnatelj MUP-a, pod političkim pritiskom okomio na njegova nasljednika Vojka Obersnela.

Linićeve izjave bile su začinjene brojnim teškim riječima, uvredama i klevetama u kojima nije birao riječi, sve u namjeri da našteti Grbiću i da ga ponizi, kaže odvjetnik dodajući da Grbić nije želio prepucavanja po medijima niti se spuštati na neprimjereni nivo, ali je na takve uvrede odlučio reagirati na jedini primjereni način.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi