JANDROKOVIĆ POTVRDIO

Ratne sjekire zakopane? HDZ želi Grabar Kitarović za svoju predsjedničku kandidatkinju

30.06.2018 u 19:44

Bionic
Reading

Ratne sjekire između predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ne samo da su zakopane nego je glavni tajnik stranke Gordan Jandroković kazao kako će HDZ opet stati iza nje u slučaju da krene u utrku za drugi mandat. Podršku HDZ-a želi i sama predsjednica

'Podržat ćemo predsjednicu ako ide po drugi mandat. Mi smo ista politička opcija', bez nedoumica je kazao za HTV-ov Dnevnik Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora.

To je pitanje Jandrokoviću uslijedilo nakon što je u intervjuu u subotnjem izdanju Jutarnjeg lista Kolinda Grabar Kitarović kazala kako vjeruje da će imati potporu stranke u slučaju da se odluči za drugi mandat.

Grabar-Kitarović je u razgovoru ponovila da u ovom trenutku o tome uopće ne razmišlja o kandidaturi za još jedan predsjednički mandat već je usredotočena na obnašanje sadašnjeg. 'Do izbora je ostala godina i pol, a ovo nije izborna godina u bilo kojem smislu, i treba je maksimalno iskoristiti za reforme', kazala je.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Na novinarsko pitanje kazala je i da nije razmišljala o tome da, ako se odluči kandidirati za novi mandat, to učini kao nezavisna kandidatkinja. 'Nisam. Prvi mandat sam dobila kao kandidatkinja HDZ-a i ako se ponovno odlučim kandidirati, vjerujem da ću ponovno imati potporu stranke. U HDZ-u sam se učlanila u ranoj mladosti, stranku nisam napuštala u najtežim trenucima, nakon gubitka izbora 2000., niti 2011. godine. Da nije bilo potpore HDZ-a i tisuća vrijednih volontera, nikad ne bih bila izabrana za predsjednicu', kazala je.