'Dobro nam došli prijateli'

Grabar Kitarović otkantala Plenkovićevu proslavu: Umjesto u HNK odlazi na Picokijadu

29.06.2018 u 21:55

Bionic
Reading

Svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu obilježit će se peta obljetnica članstva u Europskoj uniji. Koncert organiziraju Vlada, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo kulture i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a na njega je pozvana i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Međutim, ona na koncert neće doći. Još prije godinu dana obećala je da će baš na sutrašnji datum svoje vrijeme posvetiti stanovnicima Đurđevca te će ondje nazočiti – Picokijadi. U vrijeme kada počinje koncert u Zagrebu, u 21 sat, Predsjednica će sudjelovati u svečanoj povorci 'Dobro nam došli prijateli'.

Dnevnik.hr neslužbeno doznaje da je premijeru još u ponedjeljak javila da neće nazočiti koncertu.

Nakon otvorenja Picokijade bit će izveden scenski prikaz 'Legenda o Picokima', koji je proglašen nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske. U režiji Krešimira Dolenčića, veliku bitku i obranu od Turaka ove će godine utjeloviti više stotina glumaca, te mnoštvo konjanika i statista s impozantnim zvučnim, vizualnim, pirotehničkim i scenskim efektima.

U isto vrijeme brojni uzvanici u HNK će uživati u glazbi pod ravnateljskom palicom maestro Nikše Bareze, a program je sastavljen od djela poznatih hrvatskih i europskih skladatelja klasične glazbe i dramskih djela.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL