STIŽU ZUBAK I EKO PRIJEVOZ

Raspisan natječaj za 175 novih taksi dozvola u Zagrebu

26.07.2011 u 09:05

Bionic
Reading

Grad je raspisao poziv za 175 taksi dozvola. Zahtjeva će biti više od 300. Očekuje se da na tržište dođu Pavo Zubak s Oryx Taksijem, Mladenka Marjanović s Eko prijevozom, a i Taxi Cammeo će zatražiti još dozvola

Grad Zagreb objavio je javni poziv za obavljanje autotaksi prijevoza na području Grada, čime se nastavlja proces liberalizacije taksi tržišta. Gradski ured za promet objavio je poziv u kojem planira dodijeliti dodatnih 175 dozvola. Nakon što je na tržište prije nekoliko mjeseci stigao Kosta Minovski s Taxijem Cammeom, očekuje se da će se sada pojaviti još dvije tvrtke.

Na natječaj će se javiti Pavo Zubak koji je preko stranica svoje tvrtke tražio ljude za rad u ORYX taxiju u kojem planira zaposliti tristo ljudi, Eko prijevoz Mladenke Marjanović koji je bio u kombinacijama i prije nekoliko mjeseci kada nisu stigli nabaviti vozila marke Toyota Prius, Kosta Minovski koji želi nadopuniti postojeću flotu i desetak samostalnih taksista koji bi radili u sklopu zagrebačkog Radio taxija.

Zubak bi taksiste prevozio u Passatima, a kako doznajemo, tražit će 150 dozvola, Minovski planira zatražiti oko 120, a Eko prijevoz 50 dozvola. Iz ovoga je jasno da će broj zahtjeva opet biti veći nego broj dozvola, pa se može očekivati, budu li svi ispunjavali uvjete, da se napravi distribucija u kojoj bi svi trebali dobiti ponešto.

'Situacija je kod ovog natječaja bolja nego kod prethodnog jer sada ima i određeni broj vozača na tržištu. Naime, srednja prometna škola proizvela je 180 vozača, ali to ne znači da će svi u taksiste. Mislim da će i kod ovog natječaja biti manjak taksista, ali to nam ostaje još vidjeti. Novi taksiji na zagrebačkim ulicama će biti za 45 dana', kazao je pomoćnik pročelnika gradskog ureda za promet Mijo Bezer