PLENKOVIĆ ZA NOVU TV

Raspalio po Milanoviću zbog 'Lex Perković' i neprimjerenog ponašanja

27.07.2016 u 20:33

Bionic
Reading

Gost Dnevnika Nove TV bio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te odgovarao na brojna aktualna pitanja, ali i napade iz oporbe.

'Pa vidite iz nastupa gospodina Milanovića, vrlo je razvidno da je stupanj nervoze i panike svakim danom sve veći. Dakle otkad sam se kandidirao za predsjednika HDZ-a, nakon toga izabran, vidjeli ste u Vašoj emisiji da je u samo tri tjedna rejting HDZ-u porastao za 31.6 posto, to jest da smo na svaka tri birača dobili još jednog. Ovakav komentar, čovjka koji je kao što sam ja, svoju profesionalnu karijeru počeo u diplomaciji, je apsolutno promašen i neprimjeren. Samo pokazuje da nije dobro komunicirao s predstavnicima stranih država u godinama kad je bio na dužnosti šefa Vlade. To oni jako dobro znaju, i svi oni koji se bave diplomacijom.', rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenkoviću intervjuu za Dnevnik Nove TV.

Kada je riječ o programu s kojim će HDZ izaći na parlamentarne izbore u rujnu, Plenković je izjavio: 'Naša radna skupina, koju vodi kolegica (Ivana) Maletić je u samoj završnoj fazi finalizacije programa. To je ozbiljan program na kojem su radili brojni naši stručnjaci, odbori, znanstvena podloga, bio je dokument koji je prošle godne napravljen u suradnji s bavarskim institutom i isto tako našim stručnjacima. Imamo dokument koji stavlja ključan akcent na one glavne probleme hrvatskog društva, a to su gospodarstvo, to je veća zaposlenost, to je dostojanstven život ljudi treće dobi i osoba s invaliditetom, kreiranje mogućnosti zapošljavanja za mlade.'

'To je mjera koja je bila planirana u prošlom programu za izbore HDZ-a. Bilo bi vrlo neobično u ovu fazu pred izbore donositi mjeru s ograničenim vremenskim trajanjem. Ono što mi želimo, jest vrlo jasnu demografsku i populacijsku politiku. Ova mjera od 7500 kuna bit će samo jedna od niza mjera koje ćemo poduzeti kao buduća Hrvatska vlada.', komentirao je Plenković odustajanje Vlade Tihomira Oreškovića od predizbornog obećanja poklona od 1000 eura za svaku rođenu bebu.