URUŠAVANJE MOSTA

Radnik Viadukta poginuo u Njemačkoj, desetorica ozlijeđena

16.06.2016 u 16:42

  • +2

Urušio se viadukt na autocesti A7

Izvor: Pixsell / Autor: Hajo Dietz/dpa/DPA

Bionic
Reading

Jedan radnik Viadukta poginuo je, a desetorica su ozlijeđena u srijedu u nesreći na gradilištu mosta na autocesti A7 u blizini njemačkog mjesta Schraudenbacha, objavio je u četvrtak Viadukt. 'Viadukt sa žaljenjem izvještava javnost da je jučer u poslijepodnevnim satima na gradilištu mosta na autocesti A7 u blizini njemačkog mjesta Schraudenbacha došlo do nesreće u kojoj je poginuo jedan radnik Viadukta, dok je deset Viaduktovih radnika ozlijeđeno', kaže se u priopćenju PR tvrtke Media Val

'Viadukt izražava najdublju sućut članovima obitelji poginulog radnika. S njima i s obiteljima ostalih radnika koji su bili na gradilištu neprestano su u komunikaciji i čine sve da im pruže svu potrebnu pomoć i podršku', dodaje se.

Na temelju raspoloživih informacija, do nesreće je došlo urušavanjem skele koju je izradila i postavila njemačka tvrtka ovlaštena za takve radove, u trenutku dok su Viaduktovi radnici na njoj izvodili radove betonaže kolničke ploče.

'Kako je riječ o nesretnom slučaju, nadležne službe u Njemačkoj istražuju okolnosti koje su mu prethodile te s obzirom na ozbiljnost situacije nećemo izlaziti u javnost ni s kakvim dodatnim informacijama dok istraga ne bude završena. Viaduktu je u ovom trenutku briga za radnike i njihove obitelji na prvom mjestu', navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, Reuters je u srijedu izvijestio da je u urušavanju mosta na autocesti u Bavarskoj smrtno stradao najmanje jedan građevinski radnik, a ozlijeđeno je njih 12, od čega šest ima teške ozljede. Do nesreće je, piše agencija, došlo kada je 40-metarski dio novoizgrađenog mosta pao s visine od 20 metara.

Prvi izvještaji spominjali su nekoliko mrtvih, a policija nije mogla reći koliko je radnika zapelo u ruševinama. Na licu mjesta bila su četiri helikoptera i nekoliko vozila hitne pomoći koji su prevezli ozlijeđene u bolnicu.

Izgradnja novog 236-metarskog mosta počela je prošle godine, a most je trebao biti dovršen krajem 2017. godine.