najavljuju prosvjed

Radnici zagrebačke Čistoće traže sastanak s Tomaševićem: 'Tražimo bolje uvjete i veće plaće!'

16.11.2022 u 16:45

Bionic
Reading

Na inicijativu 1.116 radnika zagrebačke Čistoće, sindikati zaposlenih u toj gradskoj tvrtki traže hitan sastanak s Upravom Holdinga. Zahtjev su poslali predsjedniku Uprave te zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću od kojih traže da sastanak organiziraju najkasnije idući tjedan, a ako Uprava ne ispuni njihov zahtjev u traženom roku, najavljuju i prosvjed

Zdravko Stoilković, glavni povjerenik za Čistoću iz Samostalnog sindikata radnika za N1 potvrdio je kako su radnici Upravi Holdinga i gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću iznijeli svoje zahtjeve koji se prvenstveno odnose na uvjete rada i plaću. Napomeno je kako probleme radnika žele prvo pokušati riješiti 'mirnim postupkom i razgovorom' te da su zato zatražili sastanak.

'Ako pregovori na tom sastanku propadnu onda ćemo ići u prosvjed, a o tome će mediji naravno biti pravodobno biti obavješteni', rekao je Stoilković.

Napominje kako ih na to obvezuje 1116 potpisa radnika Čistoće koji traže bolje uvjete rada i veće plaće. Sindikalni povjerenik tvrdi da gradonačelnik Tomašević medijima daje izjave koje nisu točne te kao primjer navodi izjavu da je gradonačelnik više puta medijima izjavio da radnika u Čistoći nedostaje jer operativni radnici odlaze u mirovinu.

'To naprosto nije istina, jer radnici ne odlaze u mirovinu već svojevoljno prekidaju ugovore o radu zbog teških poslova i malih plaća', tvrdi Stoilković i dodaje kako bi se moglo uskoro dogoditi da radnika ni ne bude.

  • +6
Čistoća Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Na pitanje postoje li planovi koliko će prosvjed trajati i kako bi mogao izgledati, Stoilković je rekao kako će o tome s kolegama razgovarati tek ako propadnu pregovori s Upravom i gradonačelnikom Tomaševićem.