DIREKTOR JADRANKAMENA

'Radnici su me povukli za uho i ispljuskali'

Bionic
Reading

Vedran Vilović, predsjednik uprave Jadrankamena, prijavio je napad trojice djelatnika tvrtke, inače članova Nezavisnog sindikata ispred zgrade Uzora u Poljičkoj ulici u Splitu gdje im se nalazi uprava. Sindikalisti tvrde da se nije radilo o fizičkom nego verbalnom sukobu

Slobodna Dalmacija navodi da je Vilović, koji se trenutačno nalazi u PU splitsko-dalmatinskoj, rekao policajcima da su ga tri sindikalista napala na parkiralištu u srijedu oko devet sati taman kad je izlazio iz vozila te su ga, nakon kraće verbalne prepirke, najprije povukla za uho, a potom i ispljuskala.

Navodno je jedan sindikalist tom prilikom vikao 'Nemojte šporkavati ruke!' dok su ga druga dvojica šamarala. To je Vilovićeva priča nakon koje su u prostorije Druge policijske postaje u Splitu pozvani sindikalisti na obavijesni razgovor koje je Vilović prijavio da su bili vinovnici nemilog događaja. Sindikalisti su u srijedu ujutro u Split došli predati Upravi odluke Štajkaškog odbora, kojima je Uprava dužna predati sva vozila u vlasništvu Jadrankamena, jer Štrajkaški odbor preuzima vlast u tvrtki.

Tonći Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena, za Slobodnu je kazao da je baš on u srijedu oko 10,30 sati pozvan u policiju zajedno s braćom Josipom i Markom Eterovićem. Josip je dopredsjednik Nezavisnog sindikata, a Marko član Izvršnog odbora i Skupštine Nezavisnog sindikata.

'U pitanju je verbalni delikt, klasična svađa, a ne šamaranje ili povlačenje za uho.To se gospodinu Viloviću snilo, kao što mu se svašta sniva u zadnje vrijeme. Nas trojica smo taman došli trajektom s Brača te smo krenuli prema zgradi naše uprave u Poljičkoj. Iz nekog bijesnog crnog Audija A6 klase 2 cijela i nešto, taman je izlazio Vilović. Mi smo tada shvatili da nije istinita priča koju nam je on uvalio - da je leasing-kuća, zbog neplaćanja rata, uzela audi A6 Jadrankamena vrijedan 76.000 eura, nego da je taj audi A6 vraćen da bi Vilović mogao uzeti ovaj, puno bolji i luksuzniji', ispričao je Drpić negirajući svaku krivnju veću od svađe s Vilovićem.