POPLAVA U ZAGREBU

Radnici probili vodovodnu cijev kod HNK

19.10.2009 u 12:20

Bionic
Reading

Na istočnoj strani Trga maršala Tita kod zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), jutros oko devet sati započela je istjecati voda, a glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba izjavila je da su radnici probili vodovodnu cijev ispitujući teren za podzemne garaže

ZAGREB - Bez opskrbe vodom zbog toga su ostala kućanstva Gornjeg Prekrižja, Jurjevske i Šestinskog vrha, rekla je Ljuba i dodala da policija za sada još ne zna hoće li i protiv koga podnijeti prekršajnu prijavu. Promet se Trgom maršala Tita odvija uz teškoće, a poplavljene su okolne ceste.

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić za Hinu je izjavio da je 'zbog građevinskih radova koji se obavljaju na istočnoj strani Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) došlo do puknuća magistralne cijevi. Na teren su izašle tri ekipe Vodoopskrbe i odvodnje, a po informacijama koje imamo trenutno se obavlja sanacija cijevi i bit će gotova do popodnevnih sati', rekao je Kalinić.

Nešto kasnije, oglasila se pak Kristina Martinović, stručna savjetnica za informiranje u Kalinićevom uredu, poručujući da su na teren u hitnu sanaciju poslane tri ekipe Zagrebačkog holdinga, podružnice Vodoopskrba i odvodnja. Utvrđeno je da se radi o cijevi promjera 700mm a situacija će biti sanirana do večernjih sati, kada će se nastaviti normalna opskrba vodom svih zagrebačkih naselja, priopćila je Martinović.