IZBJEGNUT SUKOB S POLICIJOM

Radnici Jadrankamena zauzeli pogone u Pučišćima i Selcima

27.01.2012 u 09:42

Bionic
Reading

Radnici Jadrankamena, njih oko 150, danas prijepodne zauzeli su pogone tvornice u Pučišćima, a 40-ak ih je zauzelo pogone u Selcima jer ne žele poštivati odluku predsjednika Uprave Vedrana Vilovića kojom im se zabranjuje ulazak u tvorničke pogone, izvijestio je danas sindikalni povjerenik Tonči Drpić. Naknadno je Vilović povukao svoju odluku pa je izbjegnut eventualni sukob radnika i policije

Sindikalist Tonči Drpić u petak ujutro je najavio kako su radnici spremni i na sve, pa i na sukob s policijom, ukoliko se pojave na mjestu događaja. Oko podneva im je na faks stigao opoziv odluke o zabrani pristupa koja je donesena kako bi se spriječilo daljnje nanošenje štete Jadrankamenu, izvještava Dalmacija News

'Bio sam i do policije u Supetru jer je moglo biti gadno da su se pojavili, ali sa štrajkom nastavljamo. Ostajemo ovdje do 15 sati, a u ponedjeljak se ponovno vraćamo. Taj čovjek nije normalan, a ovo što radi je kazneno djelo. Prijavit ću ga zbog uznemiravanja javnosti. On dva miseca drži firmu u šah matu jer ne želi povući odluku o dva izvanredna otkaza koje je dao za vrijeme trajanja štrajka.

Radi njega imamo ogromne gubitke i zbog toga sam ga već jednom kazneno prijavio. Izgubili smo pet milijuna kuna, a država bi od toga dobila milijun kuna. Trebaju smijeniti tog čovjeka i mi sutra možemo početi raditi' - rekao je Drpić.

Uprava je u obrazloženju opoziva obrazložila da odluka o zabrani nije valjano donesena, pa se radnicima dozvoljava ulaz u pogone u Pučišćima i Selcima.