ZBOG CVJETNICE

Radnici Jadrankamena vratili se na Brač

31.03.2012 u 18:05

Bionic
Reading

Skupina radnika Jadrankamena iz Pučišća, koja je prosvjedujući provela cijelu noć s petka na subotu ispred zgrade uprave tvrtke u Splitu, danas se trajektom vratila na Brač, budući da, kako su rekli, žele blagdan Cvjetnice provesti s obiteljima

Pri odlasku iz Splita oni nisu isključili mogućnost da idućeg tjedna ponovno dođu danonoćno prosvjedovati ispred zgrade uprave Jadrankamena u Splitu.

Nekoliko stotina radnika Jadrankamena u petak je prosvjedovalo splitskim ulicama tražeći da se u Pučišća iz Splita vrati desetak službenih vozila koje, po njima, članovi menadžmenta rabe u privatne svrhe. Također su tražili isplatu zaostale plaće za studeni 2011, a isticali su da ne priznaju stečajni postupak koji je nad Jadrankamenom 29. ožujka otvorio splitski Trgovački sud imenujući Ivicu Bučana stečajnim upraviteljem.


Predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić danas je, uoči povratka u Pučišća, rekao da radnici neće priznati Bučana za stečajnog upravitelja.

'Mi (radnici) smo tvrtku Jadrankamen preuzeli i probleme u njoj rješavat ćemo na drugačiji način, a ne priznavanjem Bučana stečajnim upraviteljem', rekao je Drpić.