Radni ručak

Radni ručak

19.04.2012 u 13:00

Bionic
Reading

... može biti najslađi ručak! Dobra volja, svježe namirnice i veselo društvo učinit će naporan radni dan danom za sjećanje

Prihvatiti ono što jest takvim kakvo jest i pritom uživati životna je mudrost koju bih voljela provući kroz svaki radni ili neradni dan svog života.


Jorgovani i ...


... rabarbara znak su moje dobre volje ;)


Dobro ... i čaša vina je odigrala svoju ulogu u svemu ...

... kao i dobro raspoložene cimerice u studiju Ana i Zdraffkica


I Miša koja se sprema poletjeti na turskom ćilimu

Nakon sastanka otići na plac, kupiti malo svježe hrane, vratiti se u radni prostor i s lakoćom napraviti gozbu prije nastavka s napornom šljakom, koja onda prestaje biti   napornom - pravi je pothvat.

Često se izgubim u dezorganiziranosti, kukanju, umoru i okrivljavanju vremenskih, ekonomskih, geopolitičkih neuvjeta pa zaboravim na te male radosti koje mi oplemenjuju život i čine ga - lakšim. Ne radimo li to svi?!

E onda dođe taj jedan dan kada je sve isto, a zapravo nije! Kao da netko upali svjetlo u mračnoj sobi pa se konačno sve vidi i baš je lijepo i dobro takvo kakvo jest.

Da ne bih više prosipala vrhunaravne mudrosti, napisat ću konkretno o čemu se zapravo radi;


... o malo piletine iz woka ...


... s kus kusom ...


... indijskim oraščićima ...


... i kuhanom blitvom


Ana i Zdraffkica koje zadovoljno mljackaju u pauzi između šivanja kostima ...


... i nasmiješena tavanska domaćica/kuharica


A za desert; košarice ...


... s rabarbarom i preljevom od jagoda, limuna i meda


Šlag neizostavan ;). I espresso na kraju

za tri osobe

tri fileta pilećih prsa
sok 1 limuna
sok 1 naranče
malo chillija
malo kurkume
2 mlada, nasjeckana češnjaka
100 g indijskih oraščića
šalica kus kusa
sezamovo ulje
maslinovo ulje

za preljev

150 ml jogurta
šaka nasjeckanog, svježeg peršina
malo limuna
malo maslinovog ulja
prstohvat soli

U jogurt ubacite sve sastojke, dobro promiješajte i stavite sa strane.

Indijske oraščiće stavite na tavu i malo ih prepecite.


Piletinu nasjeckajte na komadiće ili trake, položite u posudu u kojoj ćete ih pacati.
Dodajte sok limuna i naranče, sol, kurkumu, chilli, mladi češnjak i maslinovo ulje

Ostavite da se natopi i u međuvremenu skuhajte blitvu.

Kus kus, jednu šalicu, prvo prepecite, 3 minute konstantno miješajući, u loncu, ulijte šalicu i pol vode i miješajte dok ne upije vodu.

U zagrijani wok ubacite malo maslaca, sezamovog ulja i piletinu zajedno s pacom.


Pecite je 15 minuta


Servirajte piletinu s indijskim oraščićima, kus kus prelijte preljevom od jogurta, a blitvu s malo maslinovog ulja. Dobit ćete tri bogate meze :)