VIKENDI U METKOVIĆU

Putni troškovi Bože Petrova 87.000 kuna

07.08.2016 u 10:53

Bionic
Reading

Čelnik Mosta Božo Petrov otkako je potkraj siječnja ove godine postao potpredsjednik Vlade svaki je tjedan putovao iz Zagreba u rodni Metković i natrag. Petrova je Večernji list upitao koliki je trošak tih putovanja, no on im nije mogao dati konkretan odgovor uz objašnjenje da su mu stručne službe kazale da su ti podaci tajni jer je on štićena osoba.

No rekao je da je svaki tjedan, otkako je 22. siječnja formirana Vlada u kojoj je potpredsjednik i otkako je dobio status štićene osobe, odlazio u Metković, i to u petak popodne i vraćao se u Zagreb u nedjelju navečer ili u ponedjeljak ujutro te da na temelju tih informacija možemo sami izračunati trošak tih putovanja, piše Večernji list

Kao prvo putovanje Petrova na relaciji Zagreb - Metković - Zagreb kao štićene osobe uzet je 29. siječnja, a kao zadnji 29. srpnja. To je ukupno 27 tjedana.
Prema izračunu, ukupno su ta Petrovljeva putovanja porezne obveznike koštala 87.432 kune. Troškovi goriva i cestarine (510 kilometara u jednom smjeru) iznosili su 29.103 kune.

S obzirom na to da je Petrov štićena osoba, uz njega su uvijek i dva policajca koji su također putovali s njim u Metković.

Njih dvojica u Metkoviću spavaju u hotelu, a cijena jednog noćenja za jednu osobu je oko 370 kuna. U 27 puta koliko su do kraja srpnja spavali u hotelu svaki tjedan po barem dvije noći trošak smještaja Petrovljevih tjelohranitelja bio je oko 40.000 kuna. Trošak njihovih dnevnica bio je oko 18.369 kuna. Petrov je kazao da je barem tri puta u tom razdoblju morao biti i službeno kao potpredsjednik Vlade na jugu Hrvatske, a da je u Metković inače putovao zbog obiteljskih razloga. Njegova djeca i supruga ostali su živjeti u Metkoviću.