NAKON PRIZNANJA JERUZALEMA

Putin zaziva nastavak izraelsko-palestinskih razgovora

11.12.2017 u 17:32

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u ponedjeljak, u prigodi posjeta Kairu, na nastavak izraelsko-palestinskih pregovora, napose o Jeruzalemu koji je Washington priznao izraelskom prijestolnicom.

Putin je pozvao na "trenutačan nastavak izravnih izraelsko-palestinskih pregovora o svim spornim pitanjima, pa tako i o statusu Jeruzalema", doznaje se na temelju službenog simultanog prijevoda njegovih izjava na arapski.

Odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem kao prijestolnicu Izraela osudila je međunarodna zajednica, napose arapski svijet u kojemu je potaknula brojne prosvjede.

U sukobima koji na palestinskim područjima traju od srijede poginula su četvorica Palestinaca a više od tisuću je ozlijeđeno.

  • +16
Prosvjedi u Gazi nakon Trumpova priznanja Jeruzalema kao glavnog grada Izraela Izvor: Reuters / Autor: IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Putin koji je u posjetu Egiptu zadnji put boravio u veljači 2015., doputovao je u Kairo u ponedjeljak oko podneva, nakon neplaniranog posjeta Siriji.

Ruski predsjednik će istog dana posjetiti i Tursku gdje će razgovarati s kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom.