RAT U UKRAJINI

Putin: 'Zapad želi uništiti Rusiju. Novi svijet gradi se isključivo u interesu jedne zemlje'

26.02.2023 u 10:07

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u nedjelju rekao da Rusija mora u obzir uzeti nuklearnu sposobnost NATO saveza, predvođenog Sjedinjenim Američkim Državama, koji želi poraz njegove zemlje

'U današnjim uvjetima, kada su sve vodeće zemlje (članice) NATO-a obznanile da je njihov glavni cilj nama nanijeti strateški poraz tako da naš narod pati, kao što kažu, kako možemo zanemariti njihove nuklearne sposobnosti u ovim uvjetima?' rekao je Putin za državnu televiziju Rossija-1, prema ruskoj agenciji TASS.

Dodao je da zapad želi uništiti Rusiju. 'Imaju jedan cilj: raspustiti bivši Sovjetski Savez i njezin glavni dio – Rusku Federaciju', kazao je Putin. 'Tek tada će nas možda primiti u takozvanu obitelj civiliziranih naroda, ali samo zasebno, svaki dio posebno', dodao je.

Zapad je neizravni suučesnik u 'zločinima' koje je počinila Ukrajina, rekao je ruski predsjednik. 'Šalju Ukrajini oružje vrijedno desetke milijardi dolara. To je stvarno sudjelovanje', rekao je Putin. 'To znači da sudjeluju, iako neizravno, u zločinima kijevskog režima', rekao je ruski predsjednik.

Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Mikhail Klimentyev / AFP / Profimedia

I u ovom intervjuu ruski je predsjednik ponovio svoj poziv na stvaranje multipolarnog svijeta.

'Protiv čega smo? Protiv činjenice da se ovaj novi svijet, koji se pojavljuje, gradi isključivo u interesu jedne zemlje, Sjedinjenih Država. Sada kada su njihovi pokušaji da rekonfiguriraju svijet po svojoj slici nakon pada Sovjetskog Saveza doveli do ove situacije, dužni smo reagirati', kazao je.