'NIJE BILO POTREBE ZA SILOM'

Pupovac špota policiju zbog akcije privođenja u Trpinji

12.07.2013 u 16:42

Bionic
Reading

Privođenja desetak osoba u selu Trpinja kod Vukovara zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina 1991. godine komentirao je zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac. Izrazio je podršku radu DORH-a u istragama utvrđivanja odgovornosti pojedinaca za počinjene ratne zločine, no zabrinjava ga način na koji je akcija provedena

'Najprije je došla jedna garnitura policijskih kola s civilnim oznakama, potom garnitura s džipovima i teškim formacijama i na kraju medicinska kola kao da je riječ o tome da se ide u neku strašnu akciju u kojoj će se naići otpor, konflikt', opisao je Pupovac i dodao da je zapravo bila riječ o tomu da se upalo u kuće ljudi čija su djeca još uvijek spavala, ljude koji su otišli na njive pa ih je policija skidala s traktora ili su otišli u šumu da bi sa susjedima radili na sječi drva gdje su onda pritom koristili članove obitelji koji su trebali pokazati gdje je tko.

'Ta vrsta zastrašivanja je apsolutno nepotrebna prema ljudima koji su ostali živjeti tu, prema ljudima koji su pokazali povjerenje prema hrvatskom pravnom poretku, prema zakonima, dostupni su 15, 16 godina i nije bilo nikakve potrebe za tu manifestacije sile, proizvođenja straha i uznemirenosti', rekao je Pupovac.

'Podržavamo da DORH i policija rade svoj posao, ali ne podržavamo da se proizvodi strah, uznemirenost i ne podržavamo tu manifestacije sile kao da se ulazi u područje koje je neka vrsta ratne zone ili kriminalne jezgre', poručuje Pupovac.

'Nije riječ o organiziranim kriminalnim grupama, nije riječ o selu koje na bilo koji način pokazuje da raspolaže s bilo kojom vrstom oružja ili spremnosti na otpor da bi se na takav način ulazilo i privodilo ljude. Svatko od njih je mogao biti priveden na drugačiji način', rekao je Pupovac i zaključio kako ovakvo postupanje zabrinjava.

Nije bilo potrebe za zastrašivanjem