PREDSJEDNIK SDSS-A

Pupovac o izjavi Miljavca o ćirilici u Vukovaru: Mislite da to treba komenirati?

22.10.2019 u 18:06

Bionic
Reading

Predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, na ulasku u Vladu na koalicijski sastanak, komentirao je izjave predsjednika Hrvatskog generalskog zbora, Pavla Miljavca, o ćirilici u Vukovaru.

'Vi mislite da se to treba komentirati? Da prođe još jedna generacija da bi se počeo primjenjivati Ustav ove zemlje i zakon ove zemlje', rekao je Pupovac na pitanje novinarke za komentar na izjavu generala Miljavca, javlja N1.

Miljavac je, podsjetimo, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom branitelja, Tomom Medvedom, kazao kako nisu razgovarali oko ćirilice, ali razumiju zašto Pupovac ostaje u Vladi.

'Pupovac bi trebao pripaziti što govori jer očito onakve izjave kojima se služio, ne služe stabilizaciji stanja. Mi znamo što je rat i znamo koje su to strahote. Mi smo premijeru rekli da je na njemu odgovornost što i kako...', rekao je Miljavac.

Upitan je i da komentira reakciju Ivana Penave u Gradskom vijeću kad je na pod bacio gradski statut na ćirilici.

'Penava je reagirao emotivno. Nije lako biti u tom gradu. Tamo ima ljudi još koji hodaju gradom, a trebali su biti osuđeni', kazao je.

Miljavac smatra kako treba pričekati s uvođenjem ćirilice u Vukovaru. 'Treba sačekati da dođe nova generacija. Ne treba izazivati s porukama, pismima i majicama', rekao je.

O odluci Ustavnog suda vezano uz ćirilicu, poručuje: 'Pustite vi Ustavni sud, Ustavni sud je išao zakonom. Gradsko vijeće će odlučiti kada je vrijeme za to'.