bez komentara

Pupovac: Nitko nas nije zvao, pustite nas da odlučimo o daljnjim koracima

28.08.2019 u 11:06

Bionic
Reading

Nakon niza osuđujućih reakcija na izjavu Milorada Pupovca oglasio se i šef SDSS-a, kazavši za N1: 'Pustite nas da procijenimo situaciju i odlučimo o daljnjim koracima'

Nakon sastanka vrha HDZ-a koji je održan sinoć Milorad Pupovac poručio je da ni Plenković niti bilo tko drugi iz HDZ-a nije kontaktirao s njim.

'Pustite nas da procijenimo situaciju i odlučimo o daljnjim koracima', rekao je kratko za N1 te i dalje nije želio komentirati reakcije na njegovu izjavu danu proteklog vikenda.

Podsjetimo, Pupovac je kazao da Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti u regiji, a ranije je Hrvatsku usporedio s NDH.

Odmah je stigla reakcija iz Vlade, a nakon jučerašnjeg sastanka u HDZ-u premijer Andrej Plenković pozvao je Pupovca da ne pridonosi polarizaciji u društvu. 'Smatramo krajnje neprimjerenim, pa i nedopustivim izjave našeg koalicijskog partnera koje su upućivale na zaključak da je Hrvatska faktor nestabilnosti u području jugoistoka Europe i da se suvremenu Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH. Smatramo da to apsolutno ne stoji i da treba vrlo jasno kazati i to odlučno odbacujem. Takve teze ne stoje', kazao je Plenković, dodavši da svatko tko je odgovoran i obnaša ključne političke funkcije treba pridonositi i smanjivanju tenzija.

  • +5
Milorad Pupovac Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Na Pupovčeve izjave reagirao je danas i HBK. Podsjetimo, Pupovac je kazao da se u Hrvatskoj 'promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, a u čemu važnu ulogu imaju i pojedini pripadnici Katoličke crkve'.

'Izjave dr. Pupovca unose nemir među hrvatske građane i šire nepovjerenje. Polazeći od evanđeoskih načela, Hrvatska biskupska konferencija i ovom prigodom osuđuje svaki oblik nasilja nanesen od bilo koga bilo kome te poziva katoličke vjernike i ljude dobre volje da u svom djelovanju na političkoj i drugim razinama našega društva još zauzetije nastoje oko skladnog suživota i mira svih građana', istaknuto je u priopćenju što ga je u srijedu javnosti uputio Tiskovni ured HBK.