poruka iz banskih dvora

Kujundžić: Sramotno je to što Pupovac radi. Neugodno me iznenadio, ipak je on profesor

27.08.2019 u 15:57

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra da je sramotno to što Milorad Pupovac želi Hrvatsku i Hrvate prikazati kao problematične. Neugodno ga je iznenadio, a odluku treba li ostati dio vladajuće koalicije prepušta premijeru

'Kada se dogodio nesretni incident kod Knina, rekao sam da je to tužno i sramotno i odista držim sramotnim napadati bilo koga, posebice po nacionalnoj osnovi.

Ali nimalo manje tužno ili sramotno ono je što sada radi gospodin Pupovac te huliganske incidente pretvara u politički problem uz prikazivanje Hrvatske kao države i kao nacije u tome smislu kao problematične', ističe Kujundžić, javlja N1.

Kaže da se takvi incidenti 'nažalost događaju i u drugim državama i svi, neovisno tko je koje nacionalnosti, trebamo raditi da to ne prerasta u neke veće sukobe i da se povijest ne ponavlja'.

  • +7
Milorad Pupovac posjetio Uzdolje Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

O tome ima li mjesta za Pupovca u Vladi kaže da o tome odlučuje premijer i dodaje: 'Mene je (Pupovac, op.a.) neugodno iznenadio. Gospodin Pupovac je profesor, ozbiljan, pametan čovjek da je uporabio taj incident u svrhu u koju je upotrijebio i mislim da svi trebamo gasiti takve požare, a ne ih rasplamsavati.'

'Svi zajedno trebamo činiti da svi građani u Hrvatskoj budu ravnopravni i da zajedno osudimo huligane, neovisno po kojoj osnovi rade takve incidente', kazao je.