'VRTLARENJE' NA OTVORENOM

Puljanku i Labinjanina zatekli u branju indijske konoplje

09.10.2012 u 17:38

Bionic
Reading

Na šumskom predjelu između mjesta Paz i Brus, pazinski policajci zatekli su u petak oko 13.30 sati Labinjanina i Puljanku u branju indijske konoplje. Osim 'vrtlarenja' na otvorenom, u jednom od stanova osumnjičenika pronađen je improvizirani laboratorij

Naime, Labinjanin i Puljanka, oboje trideset i jednogodišnjaci, na skrovitom su šumskom području još proljetos zasadili indijsku konoplju, no suprotno njihovim očekivanjima, urod – pet stabljika, dva cvjetna vrha i 25 komada bočnih grana s cvjetnim završecima cannabisa, pobrala je policija.

Pretragom pak stana u Labinu, policajci su pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj indijske konoplje s još pet stabljika, ventilatore, rasvjetna tijela i raznu drugu opremu, među kojom i ormar preuređen za uzgoj konoplje, više vrsta kemikalija, raznih staklenki i kutija sa zelenom biljnom materijom nalik marihuani te sušenih grančica s cvjetovima cannabisa i sjemenke indijske konoplje.

Zbog zlouporabe opojnih droga, nakon dovršetka kriminalističke istrage Puljanki i Labinjaninu slijedi kaznena prijava nadležnom odvjetništvu redovnim putem.