izbori u splitu

Puljak i Ivošević zatražit će ostavke od gradskih vjećnika. Evo što na to kaže Jakov Prkić, predsjednik Vijeća Grada Splita

30.03.2022 u 18:36

Bionic
Reading

Predsjednik Gradskog vijeća Splita iz stranke Možemo! Jakov Prkić komentirao najavu da će splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević podnijeti ostavke

“Ništa me više ne može iznenaditi, pa tako ni ovo. Nakon ovoga se ide u izbore za gradonačelnika i njegove zamjenike”, kazao je Prkić u Dnevniku N1. televizije.

Ističe da pretpostavlja da će gradonačelnik pozvati i gradske vijećnike da daju ostavke.

“Ja nemam nikakav problem i ja mogu i sutra potpisati svoju ostavku. Ne moraju to svi gradski vijećnici napraviti. Može se dogoditi da većina zastupnika podnesu ostavke, ali njihove stranke mogu poslati zamjene. Treba vidjeti hoće li doći i do raspuštanja Gradskog vijeća”, kazao je.

“Ako gradonačelnik Puljak procjenjuje da mu je zamjenik bitan, onda je to trebao reći na početku. Gradonačelnik je izbjegavao odgovore na ta pitanja. Mislim da bi se svi trebali držati nekih principa”, kaže Prkić.

Prkić je rekao da, ako se njega pita, momentum je još uvijek na strani gradonačelnika i njegova zamjenika.

Podsjetimo, iz stranke Centar potvrdili su da će Puljak i Ivošević dati ostavke i da će predložiti raspuštanje Gradskog vijeća.