STOPA KRIMINALA

Pula, Vinkovci i Slavonski brod najnesigurniji

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.03.2010 13:58
  • Objavljeno 29.03.2010 u 13:55
Arena pula

Arena pula

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Analiza broja kaznenih djela u 28 najvećih hrvatskih gradova u 2009. godini, koju je proveo časopis 'Zaštita', pokazala je da su najnesigurniji gradovi Pula, Slavonski Brod i Vinkovci, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u povodu održavanja Druge regionalne konferencija o sigurnosti gradova 2010.

Sa stopom od 23,22 imovinska kaznena djela na tisuću stanovnika Pula je, iako deveti grad po broju stanovnika, nadmašila Zagreb u kojem je stopa tih kaznenih djela 19,08. Najviše nasilnih kaznenih djela tijekom prošle godine imao je Slavonski Brod (0,93), a slijede ga Karlovac (0,88) i Šibenik (0,87).

Po riječima izvršnog urednika 'Zaštite' Antuna Krešimira Buterina, suprotno očekivanjima, najmanje kaznenih djela bilo u okolici Zagreba - u Zaprešiću (0,13) i Samoboru (0,14). Kada je riječ o prometnim žrtvama, tu prednjače Vinkovci sa stopom od 8,63 na tisuću stanovnika, dok su prometno najsigurniji Vukovar, Samobor, Pula, Đakovo te grad s jednim od najgušćih gradskih prometa u zemlji - Split.

Druga regionalna konferencija o sigurnosti gradova 2010 održat će se u srijedu, 31. ožujka, a cilj joj je omogućiti razmjenu stručnih informacija i praktičnih iskustava, koje će izložiti predstavnici gradova iz Hrvatske i regije.

Organizator skupa je časopis za zaštitu i sigurnost osoba i imovine 'Zaštita', a pokrovitelji su Vlada i Grad Zagreb.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi