POGODOVANJE SKLADGRADNJI

Prskalo i Lovrinčević ne osjećaju se krivima

07.02.2013 u 11:16

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje bivšim čelnicima Hrvatskih autocesta Jurici Prskalu i Mariju Lovrinčeviću

Bivši direktor HAC-a i član Uprave, Prskalo i Lovrinčević, izjavili su da se ne osjećaju krivima. Županijsko državno odvjetništvo tereti ih da su pogodovali tvrtki Skladgradnja u poslu na autocesti kod Ploča. Naime, u sklopu ugovora s Konstruktorom 2008. tražili su angažiranje Skladgradnje kao podizvođača za izgradnju neplaniranog odmorišta, a sve pod izlikom navodne potrebe Luke Ploče za kamenim materijalom. Tom su zlouporabom položaja i ovlasti, prema optužnici, oštetili Hrvatske autoceste za više od 58,5 milijuna kuna.

Nakon pročitane optužnice, Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Jasne Galešić prihvatilo je dokazne prijedloge odlučivši da će 15-ak predloženih svjedoka biti neposredno ispitano. Lovrinčevićeva odvjetnica Jadranka Sloković očekuje da će suđenje biti završeno do kraja godine.

Inače, praćenje početka suđenja nije dopušteno tv-snimateljima uz obrazloženje da se ono dopušta samo u predmetima USKOK-a i ratnih zločina.