TOTALNI RAT NA OTOKU VIRU (2)

Prozvani 'mafijaši' načelnika šalju na psihijatriju

04.03.2014 u 15:16

Bionic
Reading

Lavinu nezadovoljstva svojim prozivkama na račun oporbe na otoku na kojemu suvereno vlada godinama izazvao je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović. Između ostalog za spregu s kriminalnim miljeom prozvao je i udrugu Vir bez podjela

Kristijan Kapović na jučerašnjoj je konferenciji našu udrugu i mene kao predsjednika okarakterizirao kao kriminalnu organizaciju preko koje pokušavamo uvesti kriminalne skupine te općenito kriminal na otok Vir. Moram naglasiti kako smo mi udruga građana koja se zalaže za promicanje kvalitete življenja i razvoj Vira te ne predstavljamo nikakvu političku opciju. Budući da načelnik Kapović ne uvažava tuđa mišljenja i nema osjećaja za tuđe potrebe, svim silama pokušava uništiti našu udrugu, tako i jučerašnjom suludom predstavom, kako bi dalje neometano nastavio s provođenjem samovolje. Mi kao udruga smo podržali nedavni prosvjed na Viru zbog nezakonitog nasipavanja obale, kao što ćemo podržati i sve buduće prosvjede i akcije koje za cilj imaju boljitak Vira i njegovih stanovnika. Naglašavam kako smo svojom aktivnošću tek počeli i preporučujem gospodinu Kapoviću da nauči kako se ponaša u demokratskom društvu i koja su legitimna prava građana', kazao je predsjednik udruge Vir bez podjela Josip Bašić. Kapoviću se zahvalio jer je svojim ispadom mobilizirao članstvo i skrenuo pozornost javnosti na udrugu.

Marka Vučetića, općinskog vijećnika i svog protukandidata za načelničko mjesto na posljednjim lokalnim izborima, Kapović je, među ostalim, optužio za krivotvorenje mjesta prebivališta. Također je rekao kako je Vučetićev osobni vozač i tjelohranitelj osoba s kriminalnim dosjeom Henry Radović.

'Vrlo lako se može ustanoviti živim li ili ne na Viru. Nisu mi poznate navodne kriminalne radnje Henryja Radovića jer za razliku od Kristijana Kapovića nemam pristup dosjeima. Moj je dojam da načelnik uspostavlja sustav kojim o svima mora sve znati. Njegova je patološka iluzija da se ja kao oporbeni vijećnik mogu okoristiti proračunom. Kapović je na Viru zaposlio 300 ljudi u javnom, a zapravo u općinskom sektoru. Pomnožite taj broj s brojem birača i dobit ćete dobitnu kombinaciju na izborima', rekao je za Zadarski list prozvani Vučetić odbijajući i navode da je u dosluhu s medijskim reketom kojeg prema Kapovićevim riječima provodi medijska kuća Vox Rena Sinovčića


Dino Bašić
također je reagirao na Kapovićeve verbalne napade. U svom je priopćenju za javnost otišao toliko daleko da je rekao kako Kapovića treba zatvoriti u psihijatrijsku ustanovu. 'Kapović je zadnji koji bi nekog mogao nazvati mafijašem i to zato što ga je razljutio prosvjed zbog devastiranja obale. Ako sam ja mafijaš jer se usuđujem buniti, što su onda on koji je utajio porez i njegov tata koji šverca cigarete? Kristijan Kapović je jedan obični lažov i manipulator. Oštetio je mještane Vira kroz prostorni plan obezvrijedivši im zemlju, a onda je većinu zaposlio u općinske tvrtke i potpuno ih podčinio sebi pretvorivši ih ovisnicima o proračunu. Redovno ih podsjeća da je on taj koji ih hrani, određuje im tko će se s kim družiti i tko gdje može ići. Znam da zvuči nevjerojatno, ali tako je. Kristijan Kapović neodgovoran je i nesposoban, a ova konferencija je samo potvrda da s njim nešto nije u redu. Odgovorno tvrdim da Kristijana Kapovića treba zatvoriti u psihijatrijsku ustanovu, a sve nadležne institucije molim da konačno pročešljaju detaljno papire o poslovanju Općine Vir i društava u vlasništvu Općine, jer naći će puno nepravilnosti i protuzakonitosti', kazao je Dino Bašić koji je na kraju svog priopćenja uputio molbu Hitnoj pomoći da odvede 'šizofrenika Kristijana Kapovića'.

Udruga Vir bez podjela u srijedu u 11 sati održat će konferenciju za medije povodom Kapovićevih teških optužbi. Susret s novinarima trebao bi se održati u virskoj vijećnici, odnosno ispred zgrade Općine ako općinske vlasti ne dopuste okupljanje u vijećnici. Večeras će, pak, u emisiji Studio 4, koja se emitira u 19,05 sati na četvrtom programu Hrvatske televizije gostovati Kristijan Kapović te još jednom iznijeti svoju stranu priče.