STRPLJIVO I PAŽLJIVO

Kilometarske kolone na cestama prema moru, provjerite gdje su najveće gužve

12.08.2018 u 11:56

Bionic
Reading

Promet je vrlo gust na većini cesta u smjeru mora, povremeno i u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu te na pojedinim graničnim prijelazima. Na nekim se dionicama autocesta vozi usporeno i u koloni, uz povremene kraće zastoje, osobito u blizini odmorišta i čvorova

Na autocesti A1 promet je gust na dionici Zagreb-Karlovac, (uz stalno pojačan priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora) te cijelom dionicom prema jugu i u smjeru unutrašnjosti, upozorava Hrvatski autoklub koji vozače poziva na stpljenje i oprez.

'Prilagodite brzinu i način vožnje trenutačnim uvjetima te pripazite na sigurnosni razmak između vozila', poručuje HAK.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče na izlazu s autoceste kolona je oko kilometar, dok kod naplatne postaje Demerje nema većih zastoja.

  • +13
Prema NP Lučko vozi se usporeno i u kolonama Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na A7 GP Rupa-čvor Diračje i Sveti Kuzam-Šmrika, na riječkoj obilaznici kod čvora Škurinje (na 24.+650 km) u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog sanacije mjesta nakon prometne nesreće.

Na državnoj cesti Šibenik-Boraja (DC58) zbog oštećenog kolnika otežano se vozi dionicom od trajektne luke i autobusnog kolodvora u Šibeniku, a zbog prometne nesreće u mjestu Kenđelovec (DC28) vozi se naizmjence, jednim trakom.