JAKE MJERE OSIGURANJA

Prosvjednici u Sarajevu traže ostavku vlade Federacije BiH

10.02.2014 u 15:33

  • +30

Evakuacija zgrada Vlade Federacije BiH i Predsjedništva BiH

Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

Bionic
Reading

Prosvjednici koji su se u ponedjeljak najprije okupili pred zgradom Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu odlučili su oko 14 sati promijeniti središte okupljanja pa su se uputili prema obližnjem sjedištu vlade Federacije BiH gdje sada prosvjedujući traže njenu ostavku

Nekoliko stotina sudionika prosvjeda glavnom je gradskom prometnicom krenulo prema sjedištu entitetske vlade u Alipašinoj ulici izvikujući zahtjeve za ostavkom premijera FBiH Nermina Nikšića, ali i svih ministara.

Zgradu vlade Federacije BiH, u čijem je jednom krilu i središnjica Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) čiji je član i premijer Nikšić, osiguravaju pripadnici temeljne i interventne policije federalnog MUP-a.

Oko 14 sati vladin ured za informiranje je priopćio kako je ona u stalnom zasijedanju kao i da sve njene službe funkcioniraju demantirajući istodobno tvrdnje nekih lokalnih medija kako je iz vladina sjedišta ranije tijekom dana iznošena dokumentacija.

Prema informacijama koje prenose lokalni mediji u BiH, u Brčkom se u prvim poslijepodnevnim satima na prosvjedima okupilo više od 500 ljudi. Oni pred zgradom vlade distrikta traže ostavku gradonačelnika Ante Domića

Ostavku je ipak na zahtjev prosvjednika u ponedjeljak ponudio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić. Učinio je to nakon okupljanja oko tisuću prosvjednika pred zgradom općine.