UŽIVANJE U PRIMOŠTENU

Prošle godine zavio je hrvatski turizam u crno: Slovenski koronaguru Jelko Kacin opet se odmara u Hrvatskoj, ovoga puta na impozantnom plovilu

21.07.2021 u 15:51

Bionic
Reading

Nakon što je prošle godine kontinuirano nervirao hrvatski turistički sektor stalnim pooštrenjem mjera za Slovence koji žele ljetovati u Hrvatskoj, nekadašnji glasnogovornik slovenske vlade za COVID-19 Jelko Kacin razotkriven je kad je to činio i sam. Ove godine ponovo je snimljen na ljetovanju na našem Jadranu, a koje je ovoga puta dobilo kvalitetniju nadogradnju

Podsjetimo se, tijekom prošle turističke sezone Kacin je kao čelnik savjetodavnog tijela slovenske vlade za COVID-19 uporno stezao i popuštao mjere za ulazak i izlazak iz zemlje, kritizirao hrvatsku Vladu zbog previše liberalnih mjera i dopuštanja tulumarenja na Zrću te time podjednako iritirao hrvatske vlasti i slovenske turiste.

Na vrhuncu sezone u srpnju, baš kad je turistima po tko zna koji put priprijetio 14-dnevnom karantenom ili obaveznim testiranjem za povratak u Sloveniju, snimljen je kako ležerno čisti bazen svoje vikendice u mjestu Klimno na otoku Krku. Zbog toga je trpio kritike domaće, ali i hrvatske javnosti.

Kacin, koji je svojedobno u svojstvu europarlamentarca kočio i hrvatske pregovore o pristupanju EU, ovoga puta nadogradio je svoju rutinu odmora u Hrvatskoj. Više ne čisti bazen u kupaćim gaćicama, već je snimljen na impozantnom plovilu u primoštenskoj luci.

List Slovenske novice ustupio nam je fotografiju koju je snimio njihov čitatelj, a na njoj se vidi Kacin kako silazi s plovila što je upravo pristalo u primoštensku luku.

Inače, Kacin je u međuvremenu postao koordinator cijepljenja pri slovenskoj vladi, a njegovu ulogu 'dežurne babaroge' donekle je preuzeo Milan Krek, šef slovenskog Nacionalnog instituta za javno zdravstvo. On je jučer razljutio dio javnosti pozivom slovenskim turistima da se vrate u zemlju do 15. kolovoza, u pokušaju obuzdavanja nezaustavljivog četvrtog vala koronavirusa i njegova širenja zemljom.