PRIJETE NOVI IZBORI

Propalo konstituiranje dubrovačkog Gradskog vijeća

15.06.2013 u 18:56

Bionic
Reading

Dubrovačko Gradsko vijeće nije se danas uspjelo konstituirati jer vijećnici nisu većinom glasova poduprli predloženu za predsjednicu Gradskog vijeća, Olgu Muratti (SDP)

Dubrovačko Gradsko vijeće ima 25 članova.

Dvanaest vijećnika bilo je za predloženu Muratti, dok je 10 bilo protiv (Građanska inicijativa Srđ je naš i Koalicija HDZ-HSLS-HSP dr. AS), a tri vijećnika bila su suzdržana (Hrvatski laburisti - Stranka rada).

SDP-ova Olga Muratti bila je predsjednica dubrovačkoga Gradskog vijeća i u prošlom sazivu, a nova konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća trebala bi se održati u roku od 30 dana.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je nadu da će u drugom krugu glasovanja biti donesena odluka i izabran predsjednik Gradskog vijeća. Dodao je da grad unatoč tome funkcionira relativno normalno, te kako očekuje da će ova situacija biti uskoro riješena.

Nakon što nije prošao prijedlog za predsjednicu Gradskog vijeća privremeni presjedavajući Niko Bulić je zaključio konstituirajuću sjednicu te najavio kako će se druga sjednica sazvati u roku od mjesec dana. Konstitirajuću sjednicu je predvodio Niko Bulić iz HDZ-a jer po novom zakonu prvom sjednicom presjedava nositelj liste koja je skupila najvše glasova na izborima za Gradsko vijeće.

Gradsko vijeće Dubrovnika ima 25 vijećnika, a na proteklim lokalnim izborima, 19. svibnja, koalicija HDZ-HSP dr. AS-HSLS osvojila je - 7 mandata; koalicija HNS-HSS i SHUS - 5; koalicija SDP-HSU i BDSH - 4 mandata; Dubrovački demokratski sabor - 3 mandata; Hrvatski laburisti - 3 mandata; te Nezavisna lista građana Srđ je grad - 3 mandata.