UŽAS U ZAGREBU

Propali političar i sportski djelatnik brutalno silovao suprugu

23.04.2013 u 21:52

Bionic
Reading

Četrdesetsedmogodišnji muškarac brutalno je silovao svoju suprugu u nedjelju popodne u jednoj kući na području zagrebačke Dubrave

Agresivni suprug nasrnuo je na svoju suprugu u kasnim popodnevnim satima, a nesretna se žena uspjela izvući iz ralja nasilnika tek nakon što je policija upala u stan i muža privela u policijsku postaju. Četrdesetesedmogodišnjak završio je iza rešetaka nakon što mu je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, doznalo ovog utorka iz pravosudnih izvora, piše Novi list

U interesu žrtve i mogućeg povezivanja s počiniteljem, PU zagrebačka nije htjela objaviti identitet silovatelja s kojim je nesretna žena bila u braku. Zna se tek da muškarac dosad nije bio evidentiran za bilo kakva kaznena djela.

Prema neslužbenim informacijama muž je napao svoju suprugu oko 18 sati. Nesretna žena uspjela je na jedvite jade iskoristiti trenutak njegove nepažnje i tek oko 21.45 sati nazvati policiju. Policija je ubrzo došla do njihove kuće, upala u stan i ubrzo uhitila nasilnika.

Prema dostupnim podacima 47-godišnjak bio je sportski djelatnik u jednom trećeligaškom nogometnom klubu. Zaigrao se i s politikom pa se na proteklim parlamentarnim izborima pojavio pro forma na jednoj od manje poznatih neovisnih lista za Hrvatski sabor. Srećom, politički je krahirao. Prema novom Kaznenom zakonu za silovanje osobe u bliskom odnosu, u konkretnom slučaju, u bračnoj zajednici, predviđena kazna zatvora prilično je rastezljiva i kreće se od jedne do 10 godina. Policija mu stavlja na teret kazneno djelo silovanja (čl.153. st.1.) u vezi teškog kaznenog djelu protiv spolne slobode opisano u čl.154. st.1.