VREMENSKA PROGNOZA

Oblačna i nestabilna subota, kiša s grmljavinom u prvom dijelu dana

25.07.2020 u 07:39

Bionic
Reading

Nakon velikog nevremena u noći na subotu i danas se u većini predjela zemlje očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te i dalje nestabilno. Mjestimice se očekuju kiša ili pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u prvom dijelu dana, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Pretežno oblačno s kišom zadržat će se veći dio subote u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Vjetar će biti umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeverozapadni. Duž obale očekuje se umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti od 21 do 25, a na Jadranu od 27 do 29 °C, javlja DHMZ.

Vremenska prognoza 25.7.2020. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Istočna Hrvatska

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla, a u drugom dijelu dana mjestimice s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom koji ponajprije na zapadu mogu biti izraženiji, a nastavit će se i u noći na subotu. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna tempratura većinom između 26 i 29 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenjivo, u drugom dijelu dana i pretežno oblačno s kišom te pljuskovima praćenim grmljavinom. Lokalno će kiša biti obilna, moguće je grmljavinsko nevrijeme i tuča. Vjetar uglavnom slab, uz pljuskove prolazno pojačan. Najviša temperatura većinom između 24 i 28 °C.

  • +7
Kiša poplavila Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Gorski kotar i Lika

Promjenjivo i pretežno oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Prema večeri moguće je i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom, osobito u Gorskom kotaru. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura većinom između 24 i 28 °C.

Istra

Djelomično sunčano uz promjenljivu naoblaku, mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, a prema večeri jače naoblačenje, zatim kiša, pljuskovi i grmljavina, lokalno i obilna oborina, a na moru ponegdje nevere. Puhat će slab do umjeren, mjestimice pojačan istočnjak i bura, tijekom poslijepodneva umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 28 do 30 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a ponajprije u drugom dijelu dana s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Vjetar u početku slab, popodne umjeren jugozapadni, a uz grmljavinsko nevrijeme prolazno jak vjetar promjenljiva smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 32 °C.

Dalmacija

Većinom sunčano, a u drugom dijelu dana postupno sve više oblaka s kojima raste vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti, a prema večeri i duž obale. Na jugu pljuskovi mogu i izostati. Vjetar u početku slab, popodne umjeren jugozapadnjak. Najviša temperatura većinom između 29 do 33 °C.

Vrijeme u nedjelju

U nedjelju će biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Ujutro u nizinama unutrašnjosti ponegdje magla, a na istoku još može biti i slabe kiše. Krajem dana i u noći na ponedjeljak na kopnu uz prolazno više oblaka može pasti neki kraći pljusak. Vjetar slab, na otvorenom moru srednjeg Jadrana umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na obali i otocima između 18 i 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 27 do 31, u gorju malo manje toplo.