Vremenska prognoza

Promjenjivo oblačno, pogledajte na koliko će se danas popeti živa u termometrima

12.03.2018 u 07:07

Bionic
Reading

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i mjestimičnom kišom, češćom na Jadranu i uz njega. Lokalno su mogući i pljuskovi te grmljavina, ponajprije u Dalmaciji i Slavoniji

U središnjoj Hrvatskoj očekuje se najviše suha i sunčana vremena, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Puhat će umjeren, ponegdje jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 15 do 20 stupnjeva Celzijevih, u gorju i na sjevernom Jadranu malo niža.

Nepovoljne biometeorološke prilike će kod meteoropata i kroničnih bolesnika uzrokovati umor, slabiju koncentraciju, razdražljivost i glavobolju. Pojačane tegobe mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika.

Preporuča se prilagoditi odjeću temperaturnim uvjetima, uzimati dovoljno tekućine i laganu prehranu te izbjegavati suvišne napore.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 13. ožujka 2018. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

I u sljedeća dva dana u kopnenom će se području zadržati promjenljivo oblačno i razmjerno toplo, povremeno s kišom, češćom u gorskim krajevima.

U utorak će bit umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom poslijepodne. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti ujutro i prijepodne uglavnom neće biti oborine, a očekuju se i dulja sunčana razdoblja.

Vjetar na kopnu većinom umjeren jugozapadni, a na Jadranu i jugo.

  • +29
I u sljedeća dva dana u kopnenom će se području zadržati promjenljivo oblačno i razmjerno toplo Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 3 do 8, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna većinom od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih, u gorju malo niža.

U četvrtak će biti djelomice sunčano i uglavnom bez oborina. Od petka ponovno promjenljivo uz mjestimičnu kišu, ali i malo hladnije.

  • +4
Od petka će ponovno biti promjenljivo uz mjestimičnu kišu Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Čutuk

Na Jadranu također sljedećih dana promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, češćom na sjevernom Jadranu. U četvrtak uglavnom suho. Puhat će jugozapadnjak i jugo, koje će u četvrtak ponovno pojačati.

Temperatura zraka bit će oko prosječne za sredinu ožujka.