OSTOJIĆ SE VRAĆA U MINISTARSTVO

'Promijenio bih način na koji sam kandidiran'

03.06.2013 u 00:03

Bionic
Reading

Nakon što se kratko obratio javnosti, gubitnik izbora za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić kratko je porazgovarao i s novinarima u svom stožeru. Analize kampanje i rezultata izbora tek treba napraviti, no Ostojić već sad zna da bi promijenio dvije stvari

'Analiza će pokazati hoće li biti posljedica gubitka izbora. Ništa ne očekujem. Mislim da je moja kampanja bila vrlo korektna, no dvije stvari bih promijenio, a na njih nemam utjecaja. To je način na koji sam kandidiran i vrijeme kad sam krenuo u kampanju. To je bilo van mog dosega, vidite i sami da su svi kandidati za gradonačelnika i oni koji su bili gradonačelnici u kampanji već četiri godine, a svi ostali su godinu, dvije dana. Ja sam bio nepunih pet mjeseci, maksimalno sam to iskoristio, propješačio uzduž i poprijeko i nije mi žao i opet bih to napravio', kazao je Ostojić odgovarajući na pitanje novinara u svom stožeru.

Iako će, kako kaže, analitičari reći koje je greške napravio u kampanji, Ostojić smatra da ju je dobro odradio.

'Postoje dva rakursa gledanja moje kampanje – jedan kaže da je bila negativna, a drugi da je bila nedovoljno negativna. Meni je to bila kampanja činjenica, fakata zbog kojih se nitko ne treba uvrijediti. Definitivno mislim da ja kampanja bila korektna, nije bilo teških riječi od gospodina Bandića prema meni, bilo je od njegovih pobočnika. Neki kažu da sam krut, da sam suzdržan, neki da sam previše pristojan za politiku, dapače, mislim da je to pozitivno, a ne negativno. Napravit će se analiza pa ćemo izvući pouke', kazao je Ostojić.

Već sutra ujutro vraća se na posao u Ministarstvo zdravlja.

'Ministarstvo je radilo bez problema četiri tjedna. Kada sam se kandidirao, imao sam dvije opcije – ili otići iz ministarstva i to su mi PR-ovci savjetovali, ali nisam mogao ostaviti tim. Morali smo napraviti ovo o čemu vi svaki dan izvješćujete, a to je sanacija bolnica. Posljednjih mjesec dana tim je radio dobro, sutra im se pridružujem, cijelo vrijeme smo bili online', poručio je Ostojić

Iako su se pojavile spekulacije da napušta ministarstvo zbog pozicije u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Ostojić kaže da će o njegovoj budućnosti u Vladi odlučiti premijer.

'Član sam izvršnog odbora WHO-a i tamo sam na mandatu dvije godine kao predstavnik Europe. Što se tiče mog mandata u ministarstvu, o tome odlučuje premijer. Čitate stotinu priča da će biti rekonstrukcija Vlade, a postoji demanti iz Vlade da neće biti. O tome - potom. Znate i sami tko o tome odlučuje - odlučuje premijer', zaključio je Ostojić.