POLICIJSKA ISTRAGA

Prometnu nesreću kod Okučana s četiri poginule osobe skrivio vozač kamiona

22.03.2021 u 17:50

Bionic
Reading

Prometnu nesreću u kojoj su oko tri sata na autocesti A3 kod Okučana poginula četvorica migranata, a desetorica su teško ozlijeđena, skrivio je državljanin Srbije, vozač kamiona u kojem su bila 24 stranca, izvijestila je glasnogovornica brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić

Na konferenciji za novinare, održanoj u pondjeljak u Slavonskome Brodu nakon očevida, glasnogovornica Nujić je rekla da se vozač kamiona, koji je prevozio bale papira, nije držao strane kretanja i obilježenoga kolničkog traka te je desnim kotačima zahvatio travnatu površinu. Kamion je udario u dva smjerokazna stupića, nakon čega se vratio na kolnik, zanio i prevrnuo na desni bok i središnju metalnu odbojnu ogradu autoceste.

Prvotno je iz policije bilo javljeno da je kamion prevozio bale sijena.

Sve ozlijeđene osobe su u bolnicama u Novoj Gradiški, Slavonskome Brodu i Pakracu.

Promet na sjevernome i južnome kolničkom traku autoceste bio je zatvoren i preusmjeravan obilazno kako bi se omogućio pristup vozilima žurnih službi i pomoć ozlijeđenim osobama.

  • +2
Prometna nesreća kod Okučana Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Očevid na mjestu nesreće završen je u 10,15 sati, nakon čega je promet na autocesti normaliziran.

Zbog izazivanja prometne nesreće, policija će protiv vozača podnijeti kaznenu prijavu, a najavila je i nastavak kriminalističke istrage o okolnostima nezakonitog ulaska i boravka putnika iz kamiona na teritoriju Hrvatske. Istraga nad vozačem i putnicima bit će nastavljena kad to dopusti njihovo zdravstveno stanje.

Očevidom je utvrđeno da nitko od stranih državljana koji su bili u teretnom dijelu kamiona nije imao nikakve identifikacijske dokumente.

Ravnatelj novogradiške bolnice Josip Kolodziej rekao je za Hinu da su se ozlijeđeni izjašnjavali kao sirijski državljani. U novogradišku bolnicu jutros je dovezeno 11 ozlijeđenih osoba.