LINIĆEV PRIJATELJ S OPTUŽNICOM

Prometna policija zaustavila Kalema i pronašla pištolj

20.03.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Policija je prošloga četvrtka zaustavila vozilo u kojemu je, na suvozačkom mjestu, sjedio riječki poduzetnik i prijatelj ministra financija Slavka Linića - Jozo Kalem. Kako pišu 24sata, poduzetnik je imao oružje za koje nije imao dozvolu uza se

Policija je na autocesti Rijeka - Zagreb kod čvora Bosiljevo zaustavila vozilo u kojem je bio Jozo Kalem (53). Pretresli su automobil i kod Kalema pronašli pištolj i streljivo koje su mu oduzeli, doznaju 24sata.hr.

Incident se dogodio na dan kada je objavljeno da je protiv Joze Kalema podignuta optužnica za gospodarski kriminal.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je protiv Kalema pred karlovačkim Općinskim sudom podignulo optužnicu zbog sumnji da se preko svoje tvrtke, najvjerojatnije RI Petrola, okoristio za 103 milijuna kuna.

Ne navodeći ime okrivljenika i tvrtke državno odvjetništvo je na svojoj internetskoj stranici objavilo da optužnicom predlaže oduzimanje nezakonite imovinske koristi od riječkog trgovačkog društva čijeg direktora tereti za prijevare u gospodarskom poslovanju i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Ministar financija Slavko Linić
komentirao je podizanje optužnice protiv prijatelja: 'Jozo Kalem moj je prijatelj, mi smo obiteljski prijatelji i to nikada neću promijeniti niti drugačije misliti.'

'Sve ovo što se oko njega događa staro je pet godina. On je poslovni čovjek koji je u sukobu s nekim drugim poslovnim ljudima i ja sam uvjeren da će on to znati razriješiti', rekao je Linić u intervjuu Media servisa 'U četiri oka'.