izvještaj hak-a

Prometna nesreća i vjetar otežavaju vožnju, na snazi i zabrane na Jadranskoj magistrali

25.02.2019 u 07:44

Bionic
Reading

Za sve skupine vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, autocesta A6 Rijeka-Zagreb, Krčki i Paški most te most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, a zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski auto-klub (HAK)

U priobalju puše jak vjetar, posebice podno Velebita. U ostalom dijelu zemlje promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Iz HAK-a podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim trakom, na DC8 Jadranskoj magistrali kod mjesta Banići.

Do 28. veljače povremeno se prekida promet na državnoj cesti DC1 Sinj-Dugopolje na predjelu Kukuzovac od 8 do 16 sati, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju prije svakog punog sata po 15 minuta.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na graničnim prijelazima Maljevac (Velika Kladuša)  osobna vozila na ulaz čekaju 15 minuta, a teretna vozila čekaju na prijelazima prema Sloveniji od 45 minuta na prijelazu Macelj (Gruškovje)  Dubrava do dva sata na Bregani (Obrežju).