SASTANAK KUŠČEVIĆ-BANDIĆ

'Projekt žičare Sljeme u završnoj fazi'

08.11.2016 u 17:18

Bionic
Reading

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević održao je u utorak radni sastanak s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, na kojem se razgovaralo o urbanističkim planovima uređenja Skijaški kompleks i Vršna zona, koji su preduvjet za početak radova na žičari Sljeme, kao i o objedinjavanju zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS)

'Nacrti prijedloga Urbanističkog plana uređenja državnog značaja Skijaški kompleks i Urbanističkog plana uređenja državnog značaja Vršna zona pripremljeni su i u tijeku je prikupljanje mišljenja nadležnih ministarstava prije upućivanja Vladi Republike Hrvatske na donošenje odluka o objavi javnih rasprava o prijedlozima UPU-a', rekao je ministar Kuščević nakon sastanka. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je istaknuo kako se na projektu žičare Sljeme radi već dvije godine te da će biti izveden u dvije faze.

'Prvi prostorni plan je apsorbiran i trenutno čekamo mišljenja koja smo zatražili od ministarstava nove Vlade RH. Čim to bude gotovo, krećemo u realizaciju projekta prateći proceduru i zakonitosti u postupanju', kazao je gradonačelnik Bandić, uz pojašnjenje kako bi, ako sve bude u redu, do kraja godine trebali započeti s radovima na konstrukciji pruge Mihaljevac-Dolje rušenjem postojećih stupova i žica.

Tema sastanka bila je i projekt ZIS-a odnosno objedinjavanje zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra za cijelu Hrvatsku.