SJEDNICE U PETAK

Programsko vijeće i NO HRT-a u ugovoru s Vladom i pristojbi za 2017.

18.10.2016 u 15:57

Bionic
Reading

Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a za petak 21. listopada najavili su sjednice na kojima će Programsko vijeće raspravljati o ispunjenju obaveza određenih ugovorom HRT-a i Vlade, a Nadzorni odbor o iznosu pristojbe za iduću godinu te izmjenama pravilnika o financijskom poslovanju i rebalansu financijskog plana za ovu godinu

Predsjednik Programskog vijeća HRT-a Bruno Kragić predstavit će izvješće o radu tog tijela i dokument o provedbi programskih načela i obveza utvrđenih Zakonom o HRT-u i ugovorom HRT-a i Vlade u prošloj godini.

S druge strane, na redovnoj sjednici NO-a zakazanoj za petak popodne, raspravljat će se, između ostaloga, o nacrtu prijedloga o visini radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu. U NO-u upozoravaju da su od Ravnateljstva HRT-a još krajem svibnja zatražili mišljenje koje dosad nisu dobili.

Kako se doznaje NO neće raspravljati o Mostovu prijedlogu smanjenja pristojbe s 80 na 65 kuna, već samo o eventualnim promjenama i smanjenju iznosa pristojbe za neke kategorije obveznika.

Prema najavama, raspravljat će se o izmjeni pravilnika o financijskom poslovanju i odlučivati o prihvaćanju rebalansa proračuna HRT-a nakon čega bi, bude li rebalans usvojen, Ravnateljstvo moglo produljiti nedavno istekle ugovore za šezdesetak radnika angažiranih na HRT-u preko tzv. agencijskog zapošljavanja.