KOSOR U POŽEGI

'Proda li Kukuriku HEP, poskupjet će struja'

21.11.2011 u 16:26

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a i prva na listi za V. izbornu jedinicu Jadranka Kosor danas je u Požegi na predizbornom skupu stranke za tu jedinicu kazala kako je HDZ-ov program upravo ono zbog čega bi birači ponovno trebali dati povjerenje toj stranci

'Za razliku od Kukuriku koalicije naš program je javan, stvaran i mi javno govorimo što ćemo raditi u iduće četiri godine, a što nećemo. Oni jedno govore, drugo misle, a treće rade', kazala je, ustvrdivši kako o tome govore i suprotstavljene izjave čelnika koalicije o stvarima bitnima za Hrvatsku.

'Mi nećemo nove poreze, nećemo smanjenje prava branitelja i obitelji. Branitelji su uz dr. Franju Tuđmana najzaslužniji za stvaranje Hrvatske i treba im čuvati dignitet', istaknula je, dodavši kako 'oni o braniteljima kažu da će razmatrati što braniteljima treba i da će nakon toga odlučiti što hoće'.

'Među njima jedni kažu da MMF-u, drugi kažu ne MMF, a mi jasno kažemo ne MMF-u jer mi sami znamo urediti svoju kuću', poručila je Kosor

Dodala je kako je i proračun za ovu godinu smanjen na račun rashoda. 'Imali smo za to hrabrosti i u startu smo ga smanjili za 20 posto na temelju racionalizacija koje smo u protekle dvije godine proveli. To je moguće jer smo se za sve to vrijeme i vrlo otvoreno i vrlo snažno borili protiv korupcije te uredili javna poduzeća te, primjerice, HEP danas ne duguje ništa, a 2009. dugovao je milijardu i 800 milijuna kuna'.

'Mi smo donijeli zakon kojim zabranjujemo prodaju HEP-a jer mislimo da je to strateški važno za ovu državu. No oni, po najavama Slavka Linića, to će učiniti ako pobijede, a to će poskupjeti struju', rekla je Kosor, dodavši kako je ovo trenutak kad se svi moraju prisjetiti što je radio HDZ, ali i oni drugi.

Primjerice, dok je SDP bio na vlasti i kad je vodio državu, otpustio je u jednom trenutku 3500 policajaca od kojih su većina bili hrvatski branitelji, a mi to nećemo, kazala je, navevši da su to učinili i u diplomaciji pa je u jednom danu bilo maknuto 35 veleposlanika.

Na predizbornom su skupu govorili i ministar poljoprivrede Petar Čobanković i Franjo Lucić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a.

Prije Požege predsjednica HDZ-a bila je na predizbornom skupu u Lipiku, a poslije u Pleternici i Novoj Gradiški.