misterij zločina

Procurile obiteljske tajne i strategija obrane Smiljane Srnec: Zbog bolesti nije mogla staviti leš u škrinju

05.11.2019 u 08:47

Bionic
Reading

Suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo 21-godišnje sestre Jasmine ulazi u treći tjedan, a u javnost je procurila strategija obrane i obiteljske tajne

Jedna od intriga koja će izaći na vidjelo je to da je Jasmina bila studentica Fakulteta političkih znanosti koja je nakon redovne godine odlučila nastaviti izvanredno studij uz rad u Zagrebu krajem 90-ih godina. Međutim, gotovo pune dvije godine prije nego što je ubijena, 30. rujna 1999. prema dopisu Fakulteta političkih znanosti Jasmini Dominić prestao je status studentice FPZ-a i izgubila je sva prava. Taj je podatak dosad bio nepoznat, ekskluzivno doznaje Jutarnji list.

Osim što je otkriveno u uvodu suđenja da je otac Martin Dominić zvani Fredi bio kažnjavan zbog nasilja u obitelji, doznalo se da je u tučnjavi u Donjem Vidovcu pretukao sada pokojnog Josipa Horvata. Horvat je dobio krvarenje u mozgu i zbog ozljeda otišao u prijevremenu mirovinu.

Ovaj dnevnik dalje piše i kako svjedoci iz Palovca tvrde da su Dominićima dolazili “kamatari” i da je Katarina Dominić posuđivala od brata novac koji je i vraćala da bi vratila dug. Nad njihovom se kućom u Palovcu vodila i ovrha koja je obustavljena 1999., a kuća im je bila na dražbi.

  • +23
Smiljana Srnec Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Postoji navodno i treći krimen Martina Dominića, a to je tučnjava s kolegama s posla dok su bili na terenu u Istri. Sve to bilo je poznato i policiji u vrijeme prijave nestanka Jasmine Dominić 2005. godine.

Kako doznaje Jutarnji list, tvrdnje tužiteljstva da je Smiljana Srnec mogla nakon što je, kako se tvrdi, usmrtila sestru sama odvući njezino tijelo i spremiti ga u zamrzivač, obrana će opovrgavati medicinskom dokumentacijom još iz vremena prije ubojstva. Iz te je dokumentacije vidljivo da je Smiljana Srnec ozlijedila kralježnicu još na porodu 1996. godine, zbog čega nije mogla proći ni na liječničkom pregledu za posao.