SPLIT VRIJE ZBOG ŽNJANA

Pročitajte gnjusne prijetnje vijećniku stranke Pametno

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 08.11.2016 13:06
  • Objavljeno 08.11.2016 u 13:06
Gradski vijećnici stranke Pametno Jakov Prkić i Marijana Puljak

Gradski vijećnici stranke Pametno Jakov Prkić i Marijana Puljak

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

'Di si da se vidimo, dođi frajeru, p... jedna. Dođite svi mater vam j... klošarsku', tek je dio arsenala uvreda i prijetnji koje je splitski gradski vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić primio u ponedjeljak navečer preko Facebooka. Pošiljatelj je stanoviti Nedjeljko Nikolić, ugostitelj s plaže Žnjan koja je zbog masovne devastacije kafićima i klubovima predmet žestokog negodovanja Splićana

Nikolić je ujedno i suprug gradske vijećnice Marije Mladineo, nekadašnje članice Hrvatske građanske stranke Željka Keruma koja je prošle godine suprotno volji gazde podigla ruku za usvajanje Baldasarova gradskog proračuna i izašla iz HGS-a, da bi sam Kerum potom javno izjavio da su neki njegovi vijećnici 'kupljeni kafićima na Žnjanu'.

Ovotjedni posjet Splitu ministra graditeljstva i prostornog uređenja Lovre Kuščevića i njegov dogovor s gradonačelnikom da se barem zasad odustaje od rušenja čak pedesetak ilegalnih ugostiteljskih objekata na najvećoj gradskoj plaži podigao je temperaturu u gradu: javnost i mediji žestoko prozivaju gradsku i državnu vlast zbog toleriranja bezakonja i uništavanja vrijednog resursa. Čak je i šef lokalnog HDZ-a Petar Škorić oštro napao ministra Kuščevića, vlastitog stranačkog kolegu s Brača, poručivši mu da radi svoj posao i provede rješenja o rušenju koja su izdali njegovi građevinski inspektori.

Komentar Jakova Prkića na facebooku upućen Nedjeljku Nikoliću Facebook

Komentar Jakova Prkića na facebooku upućen Nedjeljku Nikoliću Facebook

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook


Diplomatsko inzistiranje na nezakonitostima

Nedjeljko Nikolić je povezan s lokalom Cukarin na Žnjanu - barem tako proizlazi iz rasprave na Facebooku u kojoj spominje 'svog odvjetnika i knjigovođu' - a jako mu je teško palo Prkićevo diplomatsko inzistiranje na konkretnim nezakonitostima na Žnjanu. Uvrede i prijetnje sasuo je na Facebooku Marijane Puljak, gdje je najprije optužio stranku Pametno da 'uništavaju ljude i sve šta je hrvatsko', priznavši da svaki dan živi u neizvjesnosti i da mu je 'bonton pao u drugi plan'. Na Prkićeva pitanja najprije je reagirao smajlićima, a na fotografiju bagera krenuo s uvredama prema 'bandi klošarskoj'. Većinu njih iz pristojnosti nećemo prepričavati.

Uvrede koje je Nedjeljko Nikolić uputio Jakovu Prkiću Facebook

Uvrede koje je Nedjeljko Nikolić uputio Jakovu Prkiću Facebook

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook


Za bolje razumijevanje ove teme kažimo da su kafići na Žnjanu niknuli na temelju jednogodišnjih koncesijskih odobrenja gradske uprave, koja formalno dozvoljavaju tek postavljanje montažnih modula od 12 četvornih metara, no najviše ih je nabujalo na nekoliko stotina kvadrata i više etaža. Ministar prostornog uređenja Lovro Kuščević uoči izbora najavljivao je da nakon turističke sezone kreće s rušenjima, no ovog tjedna od toga je odustao jer je navodno pokrenuta izrada Detaljnog plana uređenja za ovo područje.

Nema plan B

Rok za njegovo usvajanje navodno je Uskrs iduće godine, kada bi trebalo biti jasno postoji li šansa da se neki od kafića zadrže, no i najpovršnijim poznavateljima političkih prilika u Splitu jasno je da su zbog omjera snaga u Gradskom vijeću šanse da se to zbilja dogodi ravne nuli.

Kad smo ministra Kuščevića upitali kako će njegovo ministarstvo postupiti ako se urbanistički plan ne izradi i ne usvoji, odgovorio je da 'nema plan B'.

Jakov Prkić zasad nije želio komentirati Nikolićeve prijetnje, no najavio je da će se o svemu uskoro očitovati njegova stranka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!