otkazani letovi

Problemi sa softverom njemačke kontrole leta izazvali zastoje u zračnom prometu

25.03.2019 u 15:00

Bionic
Reading

Problemi sa softverom pri Njemačkoj kontroli leta (DFS) uzrokovali su u ponedjeljak probleme u njemačkom zračnom prometu i otkazivanje sedamdesetak letova sa zračne luke u Frankfurtu od čega preko 40 otpada na letove zrakoplovne kompanije Lufthansa

Otkazani letovi pogađaju oko 4.500 putnika u zračnoj luci Frankfurt“, priopćila je tvrtka Fraport, koja upravlja ovom zračnom lukom.

Računa se s tim da bi problemi s kontrolom leta mogli potrajati do četvrtka, kada je planirana promjena softvera koji je prouzročio problem.

Problemi sa softverom pogađaju operativni centar DFS-a u Langenu pored Frankfurta, koji je zadužen za zračni prostor južnog dijela Njemačke i pokriva zračne luke u Frankfurtu, Stuttgartu, Koeln/Bonnu i Duesseldorfu.

Zračne luke u Duesseldorfu, Koeln/Bonnu i Stuttgartu za sada nisu prijavile poteškoće vezane uz kontrolu leta.

Ostala tri njemačka operativna centra, u Muenchenu, Bremenu i Karlsruheu, nemaju problema sa softverom kakve ima onaj u Langenu.

Lufthansa, koja je najviše pogođena ovim problemom je priopćila kako su otkazani letovi na linijama kod kojih je moguća alternativa za putnike.