U SUKOBU INTERESA SA SOBOM

Privatni Kotromanović za Čermaka, a službeni za Vrdoljaka

20.01.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Dok vlasnik Croduxa Ivan Čermak već danima traži ostavku ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka zbog, po njemu, lažnih rezultata ispitivanje kakvoće goriva na njegovim crpkama, Vrdoljakov kolega iz Vlade, ministar obrane Ante Kotromanović i dalje javno podupire Čermaka, ali u isto vrijeme i kolegu Vrdoljaka

Nezahvalnu situaciju u kojoj se našao Kotromanović je odlučio riješiti diobom samog sebe: Kotromanović ministar podržava ministra Vrdoljaka, a Kotromanović kao privatna osoba podržava Ivana Čermaka i njegov Crodux.

Podsjetimo, ministar Vrdoljak krajem prošle godine punio je naslovnice novina akcijom Oktan u kojoj je ispitivana kakvoća goriva na benzinskim crpkama. Javnost je držao u neizvjesnosti, svi su se danima pitali koji je naftni distributer prošao najgore. Po Vrdoljakovom istraživanju, riječ je o tri Čermakove crpke koje, kako je pokazalo to istraživanje, prodaju gorivo loše kvalitete.


Nije trebalo dugo čekati na oštru reakciju umirovljenog generala koji je ministra Vrdoljaka proglasio krajnje nesposobnim i zlonamjernim, spominjalo se da je u pozadini svega plinski biznis. Podršku Čermaku objavom fotografija na kojima pune svoje automobile upravo na Croduxovim crpkama dale su brojne javne osobe. Među njima, na čuđenje mnogih i ministar obrane Ante Kotromanović, Vrdoljakov kolega iz Vlade.

On pri svome ostaje i nakon što je prošlog tjedna Čermak sa svojim jakim odvjetničkim timom najavio tužbu i odlučne pravne poteze protiv ministra i države. Kotromanović unatoč tome od javne podrške Čermaku ne odustaje. Svoj privatni automobil i dalje toči kod njega, a službeni automobil toči na Ininim crpkama.