nacija u krizi

Princ William poručio: Britanija je najbolja u krizama

13.04.2020 u 08:09

Bionic
Reading

Britanski princ William poručio je u nedjelju navečer iz svog ureda kako je Britanija najbolja u trenucima kriza, uputivši Britancima još jednu u nizu poruka kojima kraljevska obitelj nastoji potaknuti naciju u krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa

Kraljica Elizabeta prošlog se tjedna dva puta obratila svojim zemljacima, a i njezin sin, princ Charles, koji je bio pozitivan na koronavirus, uputio je nekoliko video i audioporuka otkako se oporavio.

Princ William svoju je poruku uputio na dan kada je broj umrlih u Britaniji povezanih sa zarazom Covidom-19 premašio 10.000 osoba.

"Mislim da Britanija pokazuje svoje najbolje lice kada je suočena s krizama", kazao je kraljičin unuk tijekom poziva i razgovora s lokalnom humanitarnom udrugom u sjevernoj Engleskoj koja vodi banku hrane i dostavlja obroke ljudima koji su u izolaciji.

"Svi se tada zbijemo zajedno i taj duh zajedništva daje nam poticaj više nego bilo što drugo", kazao je William tijekom poziva, objavio je njegov ured u Kensingtonskoj palači. 

William, drugi po redu nasljednik britanskog trona nakon svog oca Charlesa, postao je pokrovitelj nacionalne mreže humanitarnih institucija NET za 2020., objavila je palača.

Uspostavljena 2019., NET nastoji koordinirati s neprofitnim organizacijama direktne javne donacije i njihovo pošteno i učinkovito distribuiranje.  

Na poziv NET-a za donacije vezano uz koronakrizu, koji je princ William uputio u ožujku,  prikupljeni su do sada milijuni funti.