MLADI NASILNIK

Primitivno ponašanje dopredsjednika Mladeži HDZ-a

13.05.2013 u 07:41

Bionic
Reading

Miroslav Smetiško, dopredsjednik mladeži HDZ-a Hrvatske, nakon što je razderao nekoliko plakata, osobe koji su lijepile plakate provocirao je i pozivao na fizički sukob, tvrdi Željko Jajtić, nezavisni kandidat za načelnika Općine Lobor, piše portal Zagorje.com

Incident se dogodio u Velikoj Petrovagorskoj, Smetiško je navodno, nakon što je razderao nekoliko plakata, provocirao je osobe koji su lijepile plakate te ih pozivao na fizički sukob, a svojim je tijelom i prijetnjama spriječio nastavak plakatiranja.

Žaljko Jajtić na svojoj stranici na Facebooku oštro se osvrnuo na taj čin Miroslava Smetiška te odlučio čitav slučaj prijaviti DIP-u.

'Miroslav Smetiško, dopredsjednik je mladeži HDZ-a Hrvatske, no nije poznato koje su njegove pobude i ideali, te smatram da takvo neprimjereno ponašanje mora biti sankcionirano. Zato sam odlučio cijeli slučaj prijaviti DIP-u, od kojeg očekujem da poduzme daljnje korake vezano za ovaj slučaj. Najoštrije osuđujem svaki oblik nasilja i pokušaje zastrašivanja. Napominjem da sam nezavisni kandidat za načelnika općine Lobor te imam puno simpatizera i prijatelja u svim strankama koje postoje na području općine Lobor, stoga nikako ne mogu razumjeti ovakav ispad Miroslava Smetiška, bacc. oec, dopredsjednika mladeži HDZ-a naše lijepe Hrvatske koji bi se trebao sasvim suprotno ponašati, znati što je to demokracija i pravo na drugo mišljenje', napisao je na svom facebook zidu Željko Jajtić navodi Zagorje.com

Da je kršenje zakona praksa ovog mladog čovjeka govori i činjenica da za lokalne izbore 2009. također nije previše mario za pravila. Naime, iako je bio na listi za članove Vijeća Mjesnog odbora Velika Petrovagorska, bio je i član Općinskog izbornog povjerenstva. Općinsko izborno povjerenstvo općine Lobor nije reagirao sve dok nije interveniralo Županijsko izborno povjerenstvo na Prigovor poslan od strane općinskih organizacija HSS-a, SDP-a, HSU-a i HNS-a.

Nakon toga gospodin Miroslav Smetiško isključen je iz Općinskog izbornog povjerenstva Općine Lobor.