DOBRA VIJEST

Prikupljen novac za plaću radnicima Imunološkog zavoda

07.12.2014 u 20:19

Bionic
Reading

Iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) u nedjelju su izvijestili da su prikupljena sredstava za isplatu jedne plaće radnicima Imunološkog zavoda, dok bi tijekom idućeg tjedna trebao biti osiguran novac za preostale isplate radnicima.

'U petak su evidentirane prve uplate bolnica za isporučenu robu što je dovoljno za isplatu jedne od neisplaćenih plaća. Tijekom tjedna očekuju se uplate preostalih bolnica što bi trebalo osigurati sredstva za preostale isplate plaća radnicima', naveo je u priopćenju predstojnik DUUDI-a Mladen Pejnović.

Dodao je kako je važno da se proizvodi Imunološkog ponovno naručuju, jer bi u suprotnome sudbina Imunološkog bila zapečaćena. Radnici Imunološkog zavoda još nisu primili zaostale plaće unatoč uvjeravanjima najodgovornijih ljudi Ministarstva zdravlja i Ministarstva gospodarstva da će im biti isplaćene do kraja ovoga tjedna.

Zato su najavili prosvjed u utorak, 9. prosinca, ispred direkcije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u Margaretskoj ulici.

Sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec rekla je u petak Hini kako je HZZO bolnicama doznačio novac za plaćanje proizvoda Imunološkog zavoda po preuzimanju, no prispjeli iznos nije dostatan za isplatu jedne plaće, jer se moraju platiti zaostali doprinosi. Dodala je kako se više ne radi o milijun i pol, nego o više od dva milijuna kuna, pa u slučaju da na račun i stigne još novca sumnja da bi se moglo isplatiti više od jedne plaće

Radnici Imunološkog zavoda nisu dobili četiri plaće - za kolovoz, rujan, listopad i studeni.