Prije Lady Gage postojala je Roisin Murphy

Prije Lady Gage postojala je Roisin Murphy

24.11.2011 u 11:02

Bionic
Reading

Puno prije Lady Gage postojali su modni vizionari poput Josephine Baker, David Bowie, Cher, Jimi Hendrix, Roisin Murphy, naša Josipa Lisac i mnogi drugi.

U ovom ću se postu zadržati na Roisin, ženi koja ne samo da je muza mnogim proslavljenim i neproslavljenim modnim dizajnerima nego svojim osebujnim stilom i glazbenim izričajem pomiče granice od kada se pojavila kao frontwomanica kultnog Moloka

Roisin je danas majka i supruga, pjevačica, performerica, ali i disco/video jokey-ica u čijem ćemo nastupu imati prilike uživati sutra na Electronic Beats Festivalu u Tvornici kulture.


Zanimljiva je priča kako je 1994. godine na jednoj zabavi upoznala svog budućeg poslovnog i privatnog partnera Marka Brydona."Sviđa li ti se moj uski džemper? Pogledaj kako dobro prianja uz moje tijelo?" Upravo je ta rečenica poslužila nazivu njihovog debi albuma "Do You Like My Tight Sweater?.


Za ljubav prema odjeći zaslužna je njezina teta Linda. "Ona je bila ljepotica iz irske provincije koja je čuvala svoju odjeću. Nije imala kćeri, a ja sam znala provoditi sate i sate kod nje. S 12 sam se preselila u Manchester, počela sam obilaziti buvljake i karitase s mojom majkom, trgovkinjom antikviteta, gdje sam se znala obući od glave do pete za samo 6 funti.", jednom je izjavila Roisin.

Ova 38-godišnjakinja obožava estravagantne dizajnere poput Gareth Pugha, Martin Margiela, Christopha Coppena, Victor & Rolfa, Vievienne Westwood, a nije joj mrzak ni sofisticirani Gucci

Njezini performansi su žive instalacije zbog čega je posebno favorizira gay populacija.

Ako niste znali, evo i mala tajna koju je Roisin otkrila u jednom intervjuu: "Znam da moj način odjevanja ponekad izgleda kaotično, ali gotovo uvijek započinje sa šeširom."

Danas Roisin živi s umjetnikom Simonom Henwoodom i njihovom kćeri Clodagh u Cricklewoodu u sjevernom Londonu u kući uređenoj danskim namještajem kojeg krasi čak 25 000 knjiga.

Roisin, vidimo se sutra u Tvornici. Radujemo se odličnoj muzici i maštovitom outfitu