povratak kući

Prije 55 godina seksualno je zlostavljao djecu, a prije 27 je nestao. Danas je uhićen

02.04.2024 u 20:41

Bionic
Reading

Muškarac (80) koji je bio u bijegu 27 godina uhićen je u zračnoj londonskoj luci Heathrow, priopćila je britanska policija. Richard Burrows uhićen je u četvrtak nakon što se vratio u Veliku Britaniju s Tajlanda, rekao je glasnogovornik policije iz Cheshirea

Određen mu je pritvor i trebao bi se pojaviti pred sudom u Chesteru u utorak. Policija je rekla da ga traže od prosinca 1997. kada se nije pojavio na sudu u Chesteru. Optužbe se odnose na seksualno zlostavljanje djece koje se dogodilo između 1969. i 1981. godine u dječjim domovima u Congletonu, Cheshireu i West Midlandsu, piše Sky News.

"Naša odlučnost da lociramo Burrowsa nije posustala tijekom proteklih 27 godina i njegovo uhićenje označava značajan korak naprijed u ovom slučaju i početak zatvaranja za sve koji su uključeni. Također se nadam da njegovo uhićenje djeluje kao upozorenje svim drugim traženim osumnjičenicima da ćemo ih, bez obzira koliko se dugo skrivali, pronaći i uhititi', rekla je detektivka Eleanor Atkinson iz policije Cheshirea.

Burrows je zadržan u pritvoru i trebao bi se suočiti sa suđenjem u siječnju 2025.