ŠTAPOM PO KURSARU

Pretučen strogi profesor FPZG-a

10.06.2009 u 12:28

Bionic
Reading

Antonio Tonči Kursar, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, napadnut je danas u Lastovskoj ulici, blizini svoga stana, dok je išao na fakultet, potvrdio je dekan FPZG-a Vlatko Cvrtila

ZAGREB - U samo tri mjeseca, ovo je drugi napad na ovoga profesora, koji na fakultetu predaje više predmeta, među kojima je i Uvod u Političku znanost, predmet koji je kod studenata na glasu kao težak, piše Jutarnji list.

Nepoznata osoba napala je profesora Kursara s leđa te ga štapom izudarala po glavi, nakon čega je on napad prijavio policiji i otišao na snimanju glave. Od zagrebačke policije doznaje se da je lakše ozlijeđen.

Na gotovo identičan način, nepoznata osoba u ožujku ove godine prišla mu je s leđa i polila ga kantom bijele boje. I ranije su mu prijetili, ali samo verbalno, a taj napad povezivao se s rezultatima ispita koje je objavio dan ranije. Do danas, policija nije otkrila tko je napadač.

Kursar je inače danas trebao upisivati ocjene iz nedavno održanog ispita, a dekan Cvrtila u kratkom je telefonskom razgovoru napomenuo kako je profesor u stanju šoka.

'Uprava fakulteta šokirana je ponovnim napadom na profesora. Nakon što se oporavi planiramo s njime razgovarati o uvođenju policijske ili nekog drugog oblika tjelesne zaštite', rekao je Cvrtila i dodao kako je razgovarao i sa studentima koji su šokirani događajem.

Nakon prvoga napada, u razgovoru za Jutarnji list, Kursar je napomenuo kako sumnja da su napadi na njega povezani sa studentima koji nisu položili njegov ispit, ili sa osobama koji te studente poznaju.