KONTRADIKTORNI ISKAZI VJEŠTAKA

Presuda Čačiću sljedećeg petka

Radimir Čačić na suđenju

Radimir Čačić na suđenju

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon dvomjesečne pauze na Županijskom sudu u mađarskom Kaposvaru jutros u devet sati nastavilo se suđenje prvom potpredsjedniku hrvatske Vlade Radimiru Čačiću zbog izazivanja prometne nesreće u siječnju 2010. u kojoj su poginule dvije osobe. Nakon iskaza dvojice vještaka rasprava je zaključena do slijedećeg petka
Željko Lukunić/PIXSELL

Željko Lukunić/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić/PIXSELL

11:00 Čačić je nakon ročišta rekao novinarima kako ne očekuje ništa te kako će biti kako sud odluči. Dodao je kako je očito da je sutkinja danas htjela razjasniti prethodna vještačenja.

10.50
Sutkinja je zaključila raspravu i rekla kako nastavk slijedi 29. lipnjakada se očekuju završne riječi i presuda

10:20
Rektor kaže kako je deformacija zadnje lijeve gume na Škodi nije od udara Čačićevog Chryslera nego od udarca Škode u zaštitnu ogradu autoceste. Nakon udara Chryslera u Škodu, Čačićevom automobilu pada brzina na 135 kilometara na sat a Škoda je zbog toga ubrzala na 100 do 125 km/h. Vještak je ponovio kako je koban bio udaras Škode u ogradu. Među novinarima se šuška kako danas neće biti presuda već sutra ili idući petak.

10:15
Tužiteljica pita Rektora zašto dvoji jesu li vozačica i njezina majka koja je sjedila na mjestu suvozača bile vezane kada su nakon sudara ostale unutar automobila, dok je suprug vozačice, koji nije bio vezan ispao van

10:00
Nakon Lovasza, s iskazom je započeo vještak Mihaly Rektorkoji kaže da se pri sudaru nije otvorio bočni zračni jastuk te tvrdi da je čačić vozio 135 kilometara na sat. Zaključuje kako bi ozlijeda vozača i suvozača bile manjeg intenziteta da su bili vezani pojasevima no kako je i dalje dvojbeno jesu li oni bili vezani. Za razliku od njih, za putnike na stražnjem sjedalu Škode u koju se Čačić zabio, zna se da nisu bili vezani.

9:20
Vještak Zoran Lovasz ostaje pri svom iskazu da je Čačić vozio brzinom od 140 do 150 kilometara na sat uz odstupanje od deset do 15 posto. Mihaly Rektor, drugi vještak, iznijeti će svoje mišljenje kasnije.

8:55
Čačić je u pratnji odvjetnika stigao pred Županijski sud u Kaposvaru a u sudnicu je stigla i obitelj stradalih Mađara. Na suđenje je stigao velik broj hrvatskih novinara no problem je što postoji jedan službeni prevoditelj koji šapće Ččiću na uho dok se novinari snalaze uz pomoć mađarskog Hrvata.
 
Nakon dvomjesečne pauze na Županijskom sudu u mađarskom Kaposvaru, suđenje prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću ulazi u samu završnicu. Optužen za dvostruko ubojstvo iz nehaja, u prometnoj nesreći koja se dogodila početkom 2010. godine, Čačić danas očekuje dodatna vještačenja i iskaze dva zadnja svjedoka prije donošenja presude. Mediji nagađaju kako bi presuda mogla biti izrečena već danas dok je sam Čačić u nekoliko navrata rekao kako se u slučaju uvjetne kazne ne misli povući s funkcija.


Tijek suđenja pratite uživo na tportalu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi